تکنولوژی بلاک چین چیست؟
هر آنچه که باید درباره تکنولوژی زنجیره بلوکی (Blockchain) بدانید …
اگر از علافمندان به تکنولوژی زنجیره ی بلوکی (Blockchain) هستید پس حتما مطالب این بخش برای شما مفید خواهد بود. ما بصورت صفر تا صد تکنولوژی بلاک چین را تشریح خواهیم کرد و مهمترین منابع علمی این حوزه را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
از زنجیره بلوک به عنوان انقلاب بعدی حوزه خدمات مالی در دنیا یاد می شود برای آشنایی با اجزای فناوری زنجیره بلوک و چگونگی عملکرد آن از مباحث ابتدایی آن شروع خواهیم کرد. فناوری به طرق مختلف در زندگی روزمره ما استفاده می شود به طور مثال ایجاد قراردادهای هوشمند، بهبود پرداختها، نگهداری از سوابق پزشکی و دیجیتالی کردن هویت های ما یکی از کاربرد های زنجیره بلوک است. یکی از کاربرد های زنجیره بلوک یا همان تکنولوژی بلاکچین ارزهای رمزنگاری شده است این شکل جدیدی از ارزها توانایی ارزان تر کردن پرداختها و حذف نیاز به پول (فیزیکی یا کاغذی) بی پشتوانه را دارد.
زنجیره بلوک یک نوع ساختار داده ای است که می تواند توافق جمعی و امنیت را در زمان اشتراک داده ها فراهم کند. این الگو، امن ترین الگوی پایگاه داده است که تراکنش های مالی در دنیای دیجیتال را می توان بر اساس آن ایجاد کرد. نظر مشترکی که درباره پایگاه های داده سنتی وجود دارد این است که این پایگاه های داده در یک سرور واحد یا متمرکز نگهداری می شود که همان سرور مسئول مدیریت پایگاه داده باشد. در حالی که در یک پایگاه داده زنجیره بلوک یک سامانه غیر متمرکز وجود دارد که در آن تعداد زیادی رایانه مستقل درگیر مدیریت پایگاه داده است، این موضوع هک شدن پایگاه داده را تقریبا غیرممکن میکند زیرا تنها یک رایانه واحد در کار نیست.
با این حال تغییر ناپذیری ارز های مبتنی بر زنجیره بلوک پس از حمله به اتریوم در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶ زیر سوال رفته است این عملیات در حدود ساعت ۴ صبح شروع شد که در آن یک فرد موفق به پیدا کردن راهی برای استفاده از باگ در کدها شد تا از سازمان خود مختار غیرمتمرکز DAO پول برداشت کند. این هکر در کمتر از ۴ ساعت موفق به برداشت ۴۵ میلیون دلار شد که به سقوط ۴۰ درصدی ارزش اتر و توکن DAO به میزان ۷۰ درصد منجر شد.
اصولا حمله به پایگاههای داده توزیع شده به طور طبیعی سخت تر است. زیرا یک حمله سایبری باید تمام کدهای به اشتراک گذاشته شده از تمام پایگاه داده را به صورت همزمان مورد حمله قرار دهد تا بتواند موفق شود. البته این به معنای آن نیست که فناوریهای پایگاههای داده توزیع شده در مقابل حملات سایبری آسیب ناپذیر هستند. زیرا اگر فردی بتواند راهی برای تغییر قانون یکی از کپی ها پیدا کند میتواند تمام کپیهای یک پایگاه داده را تغییر دهد.
سامانه زنجیره بلوک معمولاً از دو جزء اصلی تشکیل می شود. این دو جزء عبارتند از:
در رابطه با شبکه زنجیره گروهی متشکل از رایانه های متصل به یک الگوی ارتباطی با نام شبکه فرد به فرد یا همتا به همتا است. این ساز و کاری است که رایانهها با استفاده از آن تغییرات جدید به پایگاه داده را منتقل می کنند. دومین جزء اصلی سامانه زنجیره بلوک خود پایگاه داده است. پایگاهداده شامل انباشت تاریخچه تراکنش ها است این سیستم تراکنش ها را به همان ترتیب که انجام میشوند، ثبت میکند.
بلاک چین یک ساختمان داده است که امکان ایجاد یک دفتر کل عمومی از دادهها و به اشتراک گذاشتن آنها میان شبکه ای از طرف های مستقل را فراهم میکند بلاکچین انواع بسیاری دارد:
به علاوه، ترکیبی از هر سه نوع بلاک چین فوق نیز وجود دارد که به دنبال یافتن توازن مناسبی میان امنیت، قابلیت ممیزی شدن، مقیاس پذیری و ذخیره داده متناسب با نیاز است.
مکتب ممکن است به هنگام کار با یک پروژه بلاک چین در یک سازمان با دشواریهای زیر مواجه شوید: