صفر تا صد وب ۳

Web 3.0 اصطلاحی است که احتمالاً در سال‌های اخیر آن را به وفور شنیده‌اید. این اصطلاح به نسل بعدی اینترنت اشاره می‌کند. وب ۳ با داشتن پروتکل‌های غیر متمرکز می‌تواند میزان وابستگی ما به شرکت‌های بزرگ فناوری مانند نتفلیکس، فیس‌بوک و مایکروسافت را کاهش دهد.

پرسش اصلی بسیاری از افراد این است که وب ۳ چیست؟‌ چه کاربردی دارد و چرا باید از آن استفاده کنیم؟ در این مقاله قصد داریم شما را با صفر تا صد وب ۳ آشنا کنیم. با مطالعه این مطلب می‌توانید درک بهتری از این فناوری جدید و روش‌های استفاده از آن به دست آورید.

وب ۳

Web 3.0 آینده اینترنت را تعیین می‌کند

معرفی وب ۳

تکامل سریع اینترنت در سه دهه اخیر بر هیچ کسی پوشیده نیست. Web 3.0 این امکان را فراهم می‌کند تا از طریق تصاویر، فیلم‌ها و صدا در محیط‌های سه بعدی اطلاعات را به اشتراک بگذاریم و با یکدیگر تعامل برقرار کنیم. وب نسل سوم توانسته است با ارائه ویژگی‌های بسیار مناسب نظر بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌گذار در زمینه اینترنت و شرکت‌های مهم فناوری در جهان را به خود جلب کند.

علاوه بر موارد گفته شده، وجود سیستم بلاک‌چین و برنامه‌های مخصوص ارزهای دیجیتال موجب شده است تا ارزش وب ۳ چندین برابر شود. شناخت ارزش کلی این فناوری می‌تواند به شما کمک کند تا این موضوع را بهتر درک کنید. طبق آمار منتشر شده، نسل سوم وب می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ میزبان بیش از 81.5 میلیارد دلار دارایی باشد. تمامی این ارزش به دلیل گسترش سریع خدمات این نسل از اینترنت است.

Web3 را می‌توان به عنوان مرحله جدید اینترنت با عنوان ” read-write-own” درک کرد. به جای استفاده از پلتفرم‌های رایگان و ارائه اطلاعات شخصی به آن‌ها، کاربران می‌توانند در مدیریت و عملکرد پروتکل‌ها شرکت کنند. این گفته به آن معنا است که افراد به جای تبدیل شدن به مشتریان یک شرکت یا مؤسسه، به عنوان سهام‌داران آن شرکت شناخته می‌شوند.

صفر تا صد وب ۳

در web 3.0 کاربران در مورد آینده اینترنت تصمیم می‌گیرند

توکن‌های موجود در web 3.0

در وب 3 این سهام را با نام توکن یا ارزهای رمزنگاری شده می‌شناسند. همین سهام‌ها نشان‌دهنده مالکیت بر شبکه‌های غیر متمرکزی به نام بلاک‌چین است. اگر به اندازه کافی از این توکن‌ها کسب کنید، شانس شما برای تصمیم‌گیری درست بیشتر خواهد شد. دارندگان توکن‌های حکومتی می‌توانند دارایی‌های خود را برای رأی دادن به موضوع مد نظر مثلاً یک پروتکل وام‌دهی غیر متمرکز خرج کنند.

به طور خلاصه می‌توان گفت که در وب ۳ سرمایه‌گذاران اصلی وب در مورد آینده آنچه که در اینترنت اتفاق می‌افتد، تصمیم می‌گیرند. امروزه شرکت‌های نظیر توییتر، فیس‌بوک، گوگل، آمازون و … تصمیم‌گیرندگان اصلی اینترنت هستند، ولی با آمدن web 3.0 تمامی این شرکت‌ها دیگر قدرتی نخواهند داشت.

چرا Web3 ضروری است؟

کاربران اینترنت همیشه به دنبال آن بودند که حریم شخصی آن‌ها رعایت شود و از انتشار اطلاعات خصوصی آن‌ها جلوگیری به عمل آید. به همین دلیل، همواره سعی می‌کنند که داده‌های شخصی و حرفه‌ای خود را از دسترس شرکت‌های بزرگ اینترنتی دور نگهدارند.

نقض حریم خصوصی افراد و افشای اطلاعات آن‎ها اصلی‌ترین عیب نسل دوم اینترنت بود. سازندگان نسل دوم در زمان ساخت آن، هیچ اهمیتی برای حریم خصوصی کاربران و راهکارهای حفظ آن قائل نشدند. این موضوع به شرکت‌های بزرگ فناوری اجازه می‌داد تا بسیاری از اطلاعات کاربران را بدون هیچ ضرورتی ثبت کنند. این در حالی است که نسل سوم اینترنت این مشکل را به طور کامل رفع کرده است.

سیستم موجود در نسل دوم اینترنت باعث می‌شد تا اطلاعات کاربران بدون هشدار خاصی توسط شرکت‌های بزرگ فناوری برای ارائه تبلیغات مختلف به کاربران استفاده شود. به عنوان مثال، شرکت فیسبوک کلیه اطلاعات شما را در زمینه‌هایی همچون پست‌های به اشتراک گذاشته شده، زمان به اشتراک گذاشتن پست، کسانی که پست مربوطه را لایک می‌کنند و … ثبت می‌کند.

امنیت مهم‌ترین ویژگی‌ این فناوری جدید است

 

ویژگی‌ مهم web 3.0

فعالان عرصه اینترنت، وب ۳ را تنها به دلیل احتیاج کاربران به یک محیط امن‌تر نساخته‌‌اند. در نسل سوم اینترنت، شرکت‌های به جای ثبت و استفاده از کلیه داده‌های کاربران با تمامی جزئیات، به تجزیه و تحلیل داده‌ها دسترسی دارند. این امر موجب می‌شود تا شرکت‌ها در عین رسیدن به خواسته‌هایشان، به اطلاعات خصوصی کاربران دسترسی نداشته باشند و حریم خصوصی افراد در امان بماند.

حفظ حریم خصوصی افراد در Web 3 با استفاده از یک فناوری خاص به نام ترکیب وب نامتمرکز یا decenteralized web cluseter انجام می‌شود. این ویژگی کاربران را قادر می‌سازد تا بدون درز هیچ‌گونه اطلاعاتی، کلیه اقدامات مورد نظر خود را در اینترنت انجام دهند.

وب ۳ باعث می‌شود تا نیاز شرکت‌ها به متمرکز کردن کل اینترنت کم‌تر شود. همین امر موجب شده است تا شرکت‌هایی مانند متا، اپل و آمازون نسبت به این موضوع اظهار علاقه‌مندی کنند. در ادامه پاسخ به این پرسش که وب ۳ چیست؟ به شرکت‌هایی خواهیم پرداخت که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

کدام شرکت‌ها در وب 3 سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

همان طور که گفته شد،‌ نسل سوم اینترنت مزایای بسیار زیادی برای کاربران و شرکت‌های اینترنتی دارد. از جمله این موارد می‌توان به استفاده از بلاک‌چین اشاره کرد. تمرکززدایی مورد دیگری است که تنها به وسیله نسل سوم اینترنت قابل انجام است.

این امر می‌تواند رابطه بین انسان و اینترنت را بیش از پیش هماهنگ کند. نسل سوم اینترنت جهت اختصاص مالکیت محتوا به تولیدکننده آن و ارائه محتوای جدید به کاربران متکی است. همین اتکا موجب شده است تا بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری که در موضوعات مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند، به سمت وب ۳ سوق داده شوند. در این زمینه مهم است که به نحوه به‌کارگیری وب 3 در شرکت‌های بزرگ فناوری توجه کنیم.

در تصویر زیر به مهم‌ترین شرکت‌هایی که در آینده پلتفرم خود را بر اساس وب ۳ بنا می‌کنند،‌ اشاره شده است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که شرکت‌هایی که به آن‌ها اشاره شده است، تنها بخش کوچکی از سرمایه‌گذاران web 3.0 را تشکیل می‌دهند. وجود مزایای فوق‌العاده این فناوری موجب شده است تا تمامی شرکت‌های بزرگ فناوری به این تکنولوژی چشم بدوزند.

اصلی‌ترین شرکت‌های استفاده‌کننده از web 3.0 در آینده

سخن پایانی

مزایای فوق‌العاده عالی وب ۳ موجب شده است که در سال‌های اخیر تعداد علاقه‌مندان به این فناوری افزایش چشمگیری داشته باشد. استفاده از پروتکل‌های غیر متمرکز را می‌توان مهم‌ترین ویژگی این راه ارتباطی جدید دانست.

به دلیل افزایش محبوبیت web 3.0 کلیه شرکت‌های فناوری و تمامی برنامه‌نویسان باید درک کاملاً درستی از آن داشته باشند. اهمیت این تکنولوژی به حدی است که برخی آن را سنگ بنای نسل بعدی اینترنت می‌دانند. با مراجعه به مراکز معتبر در این زمینه می‌توانید اطلاعات جامع‌تری را در مورد این فناوری جذاب کسب کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *