بررسی نقاط قوت تحلیل تکنیکال

مزایای تحلیل تکنیکال

1- تمرکز روی قیمت

اگر هدف پیش بینی قیمت آینده است، متمرکز شدن روی تغییرات قیمت منطقی است. تغییرات قیمت معمولا بر روش فاندامنتال پیشی می گیرند. تحلیلگران تکنیکال با تمرکز بر قیمت بطور اتوماتیک به آینده توجه می کنند. بازار به عنوان یک شاخص رهبر در نظر گرفته می شود و اقتصاد ۶ تا ۹ ماه آینده را تعیین می کند. برای همراهی با بازار لازم است که تغییرات قیمت را بطور دقیق زیر نظر داشت. معمولا تغییر قیمت یک موجود زیرک و حیله گر پنداشته می شود. با وجود اینکه بازار مستعد یک تغییر ناگهانی است، راهنمایی ها و نشانه ها معمولا قبل از تغییرات مهم ظاهر می شوند. یک تحلیل گر معمولا به دوره های خرید در کف به عنوان شاهدی بر ترقی قریب الوقوع سهم نگاه کرده و همچنین دوره های فروش در سقف را به عنوان شاهدی برای یک دوره رکود در شرف وقوع در نظر می گیرد.

2- عرضه، تقاضا و تغییرات قیمت

بسیاری از تحلیل گران قیمت آغازین، پایانی، حداکثر و حداقل یک سهم را مورد بررسی قرار می دهند. در هر جزء از این داده ها، اطلاعات ذی قیمتی نهفته است. آنها بطور جداگانه گویای مطلبی نیستند ولی وقتی با هم در نظر گرفته می شوند تأثیرات عرضه و تقاضا بر قیمت سهم را نشان می دهند .

بررسی نمودار شرکت Boeing

مثال بالا سهمی را که با یک جهش یا شکاف رو به بالا باز شده است را نشان می دهد؛ یعنی قبل از باز شدن قیمت سهم ( Open)، تعداد دستورات خرید بیشتر از دستورات فروش بوده و قیمت بالا رفته تا فروشندگان بیشتری را جذب کند. تقاضا از همان ابتدا بالا بوده است حداکثر (High) در طول روز نشان دهنده شدت تقاضا می باشد. قیمت حداقل (Low) در طول روز نیز گویای میزان عرضه (فروشنده) موجود برای این سهم است. قیمت پایانی (Close) حاکی از قیمت نهایی مورد توافق فروشندگان و خریداران در انتهای دوره معاملاتی می باشد. در مورد مثال فوق قیمت پایانی نسبت به قیمت حداکثر اختلاف زیادی داشته و به قیمت حداقل بیشتر نزدیک است. این موضوع گویای این مطلب است که علی رغم اینکه تقاضا (خریداران) در طول روز قوی بوده، در انتها عرضه (فروشندگان) غالب شده و باعث کاهش قیمت نهایی (پایان روز) شده است. در عین حال با وجود فشار فروشندگان، قیمت پایانی بالاتر از قیمت آغازین قرار گرفته است. با نگاه کردن به نمودار تغییرات قیمت در طول یک دوره زمانی طولانی می توان به وضوح شاهد تقابل و رویاروئی عرضه و تقاضا بود. به ساده ترین زبان می توان گفت : قیمت های بالاتر بیانگر تقاضای بیشتر و قیمت های پایین تر معرف فزونی عرضه است.

3- حمایت / مقاومت

یکی از مهم ترین مزایای تحلیل تکنیکال ، آنالیز اولیه و ساده چارت ها یا همان نمودارهای قیمت می باشد که می تواند در تشخیص سطوح حمایت یا مقاومت مفید باشد. این پارامترها معمولا توسط دوره های تراکم (محدوده داد و ستد) که قیمت ها در یک محدوده مشخص تغییر می کند مشخص می شوند. این مطلب گویای این است که نیروهای عرضه و تقاضا به یک حالت بن بست رسیده است. وقتی قیمت از این محدوده خارج می شود نشان دهنده این است که یکی از دو پارامتر عرضه یا تقاضا شروع به رشد کرده و بر دیگری فائق آمده است. اگر قیمت بالاتر از حد بالایی محدوده قیمت برود نشان دهنده آن است که تقاضا برنده شده و اگر از حد پایینی خارج شود عرضه غالب شده است.

4- تاریخچه تصویری قیمت

حتی اگر شما به تحلیل فاندامنتال نیز بپردازید باز هم یک نمودار قیمت، اطلاعات بسیار ارزشمندی در اختیارتان قرار می دهد. با نمودار قیمت به راحتی می توانید حرکات و تغییرات روند قیمت را در طول یک بازه زمانی مشخص مورد مطالعه قرار دهید. مطالعه نمودار بسیار آسان تر از مطالعه جدولی از اعداد است. در اکثر نمودارهای قیمت ستون های حجم معاملات در پایین نمودار نمایش داده می شوند. با استفاده از چنین تصویری به راحتی می توان موارد زیر را تشخیص تحلیل بهتری را رقم زد:

  • عکس العمل های قبل و بعد از اتفاقات مهم
  • نوسانات گذشته و حال
  • حجم و میزان معاملات تاریخی
  • قدرت نسبی یک سهم نسبت به کل بازار

5- کمک به نقطه ورود

از دیگر مزایای تحلیل تکنیکال این است که کمک زیادی به تشخیص زمان ورود به معامله می کند. برخی تحلیل گران، تحلیل فاندامنتال را برای شناسایی ابزار مناسب (سهام، کالا، ارز و …) جهت خرید و تحلیل تکنیکال را برای تشخیص زمان خرید بکار می برند. بر کسی پوشیده نیست که زمان نقش مهمی در کارآیی ایفاء می کند. روش تکنیکال می تواند به تشخیص سطوح تقاضا (حمایت) و عرضه (مقاومت) و همچنین شکست آنها کمک شایانی بنماید. برای نمونه شکار موقعیت های معاملاتی در شکست نواحی حمایت و مقاومت و همچنین خرید و فروش در نواحی کف (حمایت) یا سقف (مقاومت) به امید بازگشت قیمت می تواند بازدهی معاملات شما را به نحو چشمگیری افزایش دهد.

در انتهای مقاله «مزایای تحلیل تکنیکال» به این نکته توجه داشته باشید که دانستن سوابق و تاریخچه قیمت ابزار معاملاتی شما دارای اهمیت می باشد. اگر سهمی را در دو سال گذشته به عنوان یک سهم عالی ارزیابی می کرده اید ولی روند سهم در این مدت ثابت بوده است معلوم می شود وال استریت نظر دیگری دارد. اگر سهمی به اندازه زیادی رشد داشته بایستی منتظر بازگشت آن نیز باشید یا اگر سهمی بیش از اندازه با افت قیمت مواجه بوده، شاید این ارزش را داشته باشد که آن را در این قیمت کف بخرید و منتظر بازگشت و روند رو به رشد آن بمانید.

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .