کاربرد الگوهای شمعی ترکیبی در تحلیل تکنیکال
الگوهای شمعی ترکیبی
هر یک از الگوهای شمعی از یک یا چندین شمع مختلف ساخته می شود. در این میان می توان چند شمع متوالی را به شیوه زیر با هم ترکیب نمود و به یک شمع واحد رسید:
- نقطه آغازین شمع اول
- نقطه پایانی شمع آخر
- نقطه بالایی و پایینی الگو
همان گونه که در تصاویر زیر مشاهده می نمایید از ترکیب شمعهای سازنده الگوی پوشاننده صعودی و نزولی به ترتیب به یک الگوی همر و ستاره ثاقب دست می یابیم که سایه های پایینی و بالایی بلند، حاکی از افزایش قدرت بازگشت روند می باشد. همچنین به همین روش از ترکیب شمع های سازنده الگوی نافذ و ابر سیاه به ترتیب به یک الگوی همر و ستاره ثاقب دست می یابیم که سایدهای پایینی و بالایی بلند حاکی از افزایش قدرت بازگشت روند می باشد.
آشنایی به شیوه ترکیب شمع ها به تریدرها کمک شایانی می کند تا به تایم فریم های غیر معمول نیز دست یابند. برای مثال از ترکیب دو شمع در تایم فریم ۴ ساعته به الگوی مورد نظر در تایم فریم ۸ ساعته دست می یابیم. به همین ترتیب الگوهای شمعی در تایم فریم های ۲،۳، ۵، ۶، ۷، ۸ ۱۰ و… ساعته با ۲، ۳، ۴، … روزه نیز قابل دسترس می باشد.
الگوهای شمعی و ناحیه مقاومت (R)
همان گونه که می دانید مقاومت حد بالایی در یک سیکل نوسان قیمت است که در آن با توجه به افزایش فشار فروش و در نهایت غالب شدن فروشندگان، انتظار می رود قیمت سقوط نماید و بالعكس اگر شکسته شود می تواند به یک افزایش قابل توجه قیمت منتهی گردد. با توجه به این مسأله با تشکیل الگوهای مختلف شمعی در این نواحی می توان به بازگشت یا ادامه قیمت پی برد. مسلما چنین منطقه ای بایستی در سقف بازار قرار داشته باشد تا با برخورد قیمت به آن و تشکیل الگوی مناسب، در جهت واقعی وارد بازار شد.
برای مثال با تشکیل الگوهای زیر در ناحیه مقاومت و تأیید آنها می توان با معامله فروش وارد بازار شد:
- الگوی پوشاننده نزولی (Bearish Engulfing)
- الگوی ابر سیاه (Dark Cloud Cover)
- الگوی ستاره ثاقب (Shooting Star)
- الگوی ستاره شامگاهی (Evening Star)
- دوجی سنگ قبر (Gravestone Doji)
بر این اساس در ادامه تصاویر چند مثال معاملاتی آورده شده است:
الگوهای شمعی و ناحیه حمایت (S)
همان گونه که می دانید حمایت حد پایینی در یک سیکل نوسان قیمت است که در آن با توجه به افزایش فشار خرید و در نهایت غالب شدن خریداران انتظار می رود قیمت افزایش یابد و بالعکس اگر شکسته شود می تواند به یک ریزش قابل توجه قیمت منتهی گردد.
با توجه به این مسأله با تشکیل الگوهای مختلف شمعی در این نقاط می توان به بازگشت یا ادامه قیمت پی برد. مسلما چنین منطقه ای بایستی در کف بازار قرار داشته باشد تا با برخورد قیمت با آن و تشکیل الگوی معتبر، در جهت مناسب بازار معامله نمود. برای مثال با تشکیل الگوهای زیر در ناحیه حمایت و تأیید آنها می توان با معامله خرید وارد بازار شد:
- الگوی پوشاننده صعودی (Bullish Engulfing)
- الگوی نافذ (Piercing Pattern)
- الگوی ستاره صبحگاهی (Morning Star)
- الگوی همر ( I lammer)
- الگوی دوجی سنجاقک (DojiDragonfly)
بر این اساس در نمودار زیر به یک مثال معاملاتی اشاره شده است:
منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.