جریان تجاری – اندازه گیری صادرات در برابر واردات
جریان تجاری
جریان تجاری اساس و پایه تمام مبادلات بین المللی است. همان گونه که محیط سرمایه گذاری در اقتصاد نخستین عامل تعیین کننده ارزش ارز است، جریان های تجاری نماینده تر از خالص تجاری یک کشور است. کشورهایی که صادر کننده محض هستند؛ یعنی آنها بیش از آنچه که از تولید کنندگان بین المللی کالا وارد می کنند به مشتریان بین المللی خود صادر می کنند، دارای مازاد تجاری خالص می باشند. چنین کشورهایی به علت زیادتر بودن تعداد خریداران در مقابل فروشندگان دارای ارزش فزاینده پول خود هستند چرا که مشتریان بین المللی کالاهای صادراتی برای خرید کالا می بایست ابتدا ارز کشور صادر کننده را خریداری نمایند و این خود موجب افزایش تقاضا برای ارز کشور صادر کننده می گردد. در مقابل کشورهایی که واردکننده محض هستند؛ یعنی بیش از صدور کالا به مشتریان بین المللی از تولید کنندگان بین المللی کالا وارد می کنند، دارای کسری تجاری خالص می باشند و ارزش پول آنها رو به کاهش است چرا که آنها برای واردات بایستی ارز خود را فروخته و در مقابل ارز کشوری که می خواهند از آن کالا وارد نمایند را بخرند. درک این مفهوم بسیار مهم است چرا که بر این اساس می توان از آینده ارزش ارز یک کشور مطلع گشت.
برای روشن تر شدن مطلب فرض کنید که اقتصاد انگلستان در حال رونق و در نتیجه بازار سهام آن کشور نیز در حال صعود می باشد. در همین حال در ایالات متحده یک اقتصاد ضعیف وجود دارد که باعث کاهش فرصتهای سرمایه گذاری گردیده است. در چنین موقعیتی طبیعی است که آمریکایی ها به منظور سود جستن از اقتصاد رو به رشد انگلستان، دلارهای خود را فروخته و در مقابل پوند خریداری نمایند. این مسئله باعث خروج سرمایه از ایالات متحده و ورود آن به اقتصاد انگلستان خواهد شد. از منظر نرخ مبادله (Exchange Rate) ، این امر موجب کاهش ارزش دلار آمریکا و در مقابل افزایش ارزش پوند انگلستان می گردد چرا که تقاضا برای دلار، کاهش و برای پوند افزایش می یابد؛ به عبارتی دیگر جفت ارز GBP/ USD صعود می کند. معامله گران روزانه و نوسان گیر (Day and Swing Traders) برای اطلاع یافتن از جهت کلی اقتصاد می بایست از نحوه قرار گیری و ارتباط داده های اقتصادی مربوط به هر کشور آگاهی داشته باشند تا بتوانند معاملات سودآوری را طراحی نمایند.
به پایان مقاله «جریان تجاری» رسیدیم. در مقاله بعدی که آخرین بخش از فصل تحلیل بنیادین می باشد، به «توصیه های معامله گری: ترسیم نمودار اخبار مهم اقتصادی» خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.