دلایل کمبود عزت نفس

بسیاری از مردم فکر می کنند اگر کسی اراده کند به سادگی می تواند بر ضعف عزت نفس اش غلبه کند، ولی این حرف خیلی مضحک است. چون اگر می شد به همین راحتی به این وضعیت پایان داد، همه همین کار را می کردند. این مضحک است که فکر کنیم انسان می تواند با تکرار یک سری جمله های تلقینی مثبت بر ضعف عزت نفس غلبه کند. این طرز فکرها بیشتر به ضرر این افراد است تا به نفع شان.

اولین قدم در راه درمان ضعف عزت نفس، این است که بدانیم عزت نفس در دوران کودکی و در نتیجه ی تجربه های منفی شکل می گیرد. در اثر این تجربه ها کودک نسبت به خودش بدبین می شود. شاید علت این مسئله، انتقاد بیش از حد از کودک، سوء استفاده های عاطفی یا کلامی، بی توجهی، طردشدگی، برخوردار نبودن کودک از حمایت و تایید اطرافیان و توصیه های منفی والدین به او باشد.

به عبارت دیگر آدم ها خودشان باعث ضعف عزت نفس اشان نمی شوند، ولی بعد از اینکه فرد مبتلا تشخیص می دهد که به این عارضه دچار است، خودش مسئول است که برای رهایی از آن تصمیم گیری کند. در غیر اینصورت این ضعف تا آخر عمر در هر کاری که او انجام می دهد، هر حرفی که می زند و هر کاری که از انجامش اجتناب می کند ظاهر خواهد شد.

بخشی از کتاب «راه های نو از استادان بزرگ برای زندگی بهتر» نوشته دیوید ریکلان

 

جهت کسب اطلاعات و مشاهده مقالات بیشتر به بخش مقالات آموزشی مراجعه نمایید.

لطفاً نظر خودتون رو درباره این مطلب با ما در میان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *