الگوی شمعی ابر سیاه چیست؟

الگوی ابر سیاه (Dark Cloud Cover)

الگوی ابر سیاه از جمله الگوهای بازگشتی قدرتمند است که همانند الگوی نافذ از ترکیب دو شمع سیاه و سفید منتهی در انتهای یک روند صعودی با خصوصیات زیر تشکیل می شود:

۱) اولین شمع دارای یک بدنه صعودی (سفید) | قدرتمند است که معمولا یک شمع سفید بلند یا متوسط Dark Cloud Cover بوده و باعث اطمینان معامله گران به روند صعودی می گردد.

ابر سیاه

الگوی بازگشتی ابر سیاه

۲) شمع دوم دارای بدنه مخالف با شمع قبلی و Bears at least نزولی (سیاه) است؛ بدین صورت که نقطه آغازین آن با Retracement یک شکاف در بالای قیمت حداکثر (حالت ایده آل یا قیمت پایانی شمع قبلی شکل می گیرد و قیمت تا محدوده بیش از ۵۰ درصدی بدنه شمع قبلی نفوذ کرده و در نهایت نیز در همان ناحیه بسته می شود؛ به عبارت دیگر نقطه پایانی شمع دوم حداقل در نیمه بدنه و یا نزدیکی نقطه آغازین شمع قبلی قرار دارد.

نقطه آغازین شمع دوم

نقطه آغازین شمع دوم می تواند در بالای قسمت حداکثر یا پایانی شمع قبلی قرار گیرد لیکن در حالت اول وضعیت بسیار مناسب تر است.

 

شکل گیری چنین الگویی از نظر روانی تغییر مهمی در تفکر صعودی بودن روند را ایجاد می نماید. اگر شمع دوم کاملا بدنه شمع قبلی را بپوشاند دیگر یک الگوی نافذ محسوب نمی شود بلکه جزو الگوهای پوشاننده است که در ادامه به آنها نیز می پردازیم اما اگر نقطه پایانی کندل دوم حداقل به نیمه بدنه شمع قبلی نرسد بایستی به انتظار دیگر علائم تأیید کننده باشیم تا پس از تأیید با معامله فروش وارد بازار شویم. در تأیید بازگشت چنین الگویی بایستی بازار در پایین شمع دوم معامله شود و در نهایت نیز زیر آن بسته شود.

نحوه شکل گیری الگوی ابر سیاه

نحوه شکل گیری الگوی ابر سیاه در انتهای روند صعودی و بازگشت آن

نحوه شکل گیری الگوی ابر سیاه در انتهای روند صعودی

نحوه شکل گیری الگوی ابر سیاه در انتهای روند صعودی و بازگشت بازار

الگوی ابر سیاه در انتهای روند صعودی و بازگشت بازار

نحوه شکل گیری الگوی ابر سیاه در انتهای روند صعودی و بازگشت بازار

 

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *