کاربرد اندیکاتور کانال کلنتر در تحلیل تکنیکال

کانال کلنترا

کانال کلنتر نخستین بار توسط Chester W.Keltner در کتاب How to make money in commodities در سال ۱۹۶۰ معرفی شد و بعدها به وسیله ی Linda B.Raschke تغییراتی در آن داده شد؛ به این صورت که وی این ابزار را با کمک میانگین متحرک نمایی و ATR ساده تر نموده و آن را گسترش داد.

Linda B.Raschke در محاسبات این اندیکاتور از ATR با دوره ۱۰ استفاده نمود؛ در واقع فاصله ی باندها در این اندیکاتور بر اساس میزان دامنه روزانه (فاصله نقاط حداکثر و حداقل روزانه) محاسبه می شود و همین امر باعث متفاوت شدن این باند از باندهای بولینگر می شود. اما شباهت اصلی کانال کلنتر با باندهای بولینگر در این است که هر دو فراریت را به عنوان بخشی از محاسبات خود در نظر می گیرند.
امروزه کانال کلنتر به روش های مختلفی محاسبه می شود اما عموما از میانگین متحرک (با دوره ۱۰ یا ۲۰) قیمت (نرخ حداقل + حداکثر به پایانی / ۳) برای ترسیم خط میانی استفاده می شود. آنگاه از ATR و با کمک پریود زمانی (همان پریود استفاده شده در خط میانی؛ ۱۰ یا ۲۰) و استفاده از ضریب (معمولا ۱/۵)، باندهای بالایی و پایینی آن را رسم می نمایند که در اندیکاتور مربوطه لحاظ شده است. در زیر ترسیم این کانال بر اساس میانگین ۲۰ روزه و ضریب ۱/۵ را مشاهده می نمایید:

تعریف کانال کلنتر

تعریف کانال کلنتر در تحلیل تکنیکال

در این کانال ها اگر قیمت بالای باند بالایی یا زیر باند پایینی بسته شود، به ترتیب می تواند امله خرید یا فروش انجام داد. ضمن اینکه گاهی اوقات در شیوه متفاوتی نیز استفاده می گردد که در ادامه بیان می گردد.
از این کانال ها می توان در تغییر وضعیت بازار از حالت بدون روند به بازار روند دار (صعودی با نزولی) نیز استفاده کرد، معامله کردن در شکست بازارهای بدون روند بسیار سودمند می باشد به این صورت که از باندهای آن به عنوان نواحی اشباع خرید یا فروش استفاده نماییم. در تصویر زیر حالتی از بازار بدون روند را مشاهده می نمایید:

تعریف اندیکاتور کانتال کلنتر

تعریف اندیکاتور کانتال کلنتر

کانال کلنتر همانند باندهای بولینگر دارای سه باند بالایی، میانی و پایینی می باشد که معمولا قیمت در داخل محدوده بالایی و پایینی آن نوسان می نماید. بسیاری از معامله گران از این کانال ها به عنوان یک سیستم معاملاتی استفاده می کنند. به این صورت که باندهای آن همانند باندهای بولینگر نمایانگر شرایط فروش یا خرید هیجانی می باشد لذا می توان معاملات مناسبی را بر اساس آن طراحی کرد.
زمانی که قیمت بازار به باند بالایی نزدیک می شود، بازار در حالت فروش هیجانی و در زمانی که بازار به باند پایینی نزدیک می شود، در حالت فروش هیجانی قرار دارد. سیگنال های خرید و فروش توسط این اندیکاتور با نفوذ قیمت به باند بالایی (فروش و باند پایینی (خرید) تولید می شود و در واقع در دسته ی سیگنال های بازگشتی جای می گیرند. نحوه سیگنال دهی این کانالها به صورت زیر می باشد.

  • سیگنال خرید: زمانی که قیمت باند پایینی را شکسته و مجددا بازگشت کرده و در بالای آن بسته شود.
  • سیگنال فروش: زمانی که قیمت باند بالایی را شکسته و مجددا بازگشت کرده و در زیر آن بسته شود.

اما نوع دیگری از سیگنال های خرید و فروش نیز توسط این نوع باندها تولید می شود و آن عبور قیمت از باند پایینی و بالایی است. این نوع سیگنال ها بازگشتی نبوده و می توان آنها را مشابه یک میانگین متحرک عادی به حساب آورد.
باند بالایی در این اندیکاتور می تواند به عنوان سطح مقاومت و باند پایینی به عنوان سطح حمایت فرض شود. باند میانی نیز در بیشتر اوقات نقش تأیید سیگنال های تولید شده را بر عهده دارد ولی گاهی نیز می تواند به عنوان ابزاری برای شناسایی تداوم روند نیز مورد استفاده قرار گیرد. این باند نیز همانند باندهای بولینگر با فاصله ی باندها از یکدیگر می تواند اطلاعات مفیدی از شرایط بازار را به ما بگوید.
در موقعیت هایی که باندها به یکدیگر نزدیک شده اند می توانیم انتظار یک شکست در جهت آخرین سیگنال بازگشتی تولید شده توسط این اندیکاتور داشته باشیم که معمولا باعث پهن شدن باندها می شود.
کلانتر این کانال ها را به منظور یک سیستم دنبال کننده روند طراحی کرد اما آن ها همچنین می توانند همانند باندهای بولینگر و پوشش های قیمت در بازارهای بدون روند نیز بکار روند. به طور کلی این کانال ها جهت هشدار شکست، نمایش روند بازار و شرایط اشباع خرید یا فروش بکار می روند. این اندیکاتور در بازارهای پویاتر (بازار ارز) و مخصوصا برخی از جفت ارزهای خاص همانند  GBPUSD بازدهی بهتری دارد.
یکی از مزیت های کانال کلنتر در مقایسه با دیگر اندیکاتورها، تأثیر پذیری این اندیکاتور از رکود بازار است. زیرا کانال های کلانتر نسبت به نوسانات حساس هستند. به عقیده بسیاری کانال های کلانتر می توانند به عنوان نقاط پایان خرید و فروش عمل کنند و به کمک آن ها می توان از یک معامله خارج شده و یا به معامله جدیدی وارد شد.

 

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .