فاکتورهای موثر در سئو – بخش اول

 سن دامنه

یکی از فاکتورهای مهم در سئو سن دامنه می باشد. گوگل چطور متوجه عمر یک دامنه می‌شود؟ یا بهتر از سوال خود را اینگونه مطرح کنیم که نخستین تاریخ ایندکس شدن یک وب سایت چقدر برای گوگل اهمیت دارد؟ پیش از هر چیزی به خاطر داشته باشید که اطلاعات مربوط به هویت یک وب سایت (Whois) حتی در صورت ایندکس شدن در دسترس گوگل نیست. ولی با این حال روش های متنوعی برای حدس زدن زمان تولد یک دامنه وجود دارد. به عنوان نمونه، مقدار داده های موجود در یک دامنه می‌تواند به عنوان معیاری برای تخمین سن آن لحاظ شود. با این حال نخستین لینکی که در یک دامنه به اشتراک گذاشته شده است، بهترین معیار شناخته شده برای تخمین سن آن است. اما این فاکتور تا چه حد برای اعتبار وب سایت شما اهمیت دارد؟ پاسخ کوتاه این است که لازم نیست زیاد نگران سن دامنه خود باشید و واقعیت این است که تفاوت چندانی میان یک دامنه ۶ ماهه با یک دامنه یک ساله وجود ندارد. همین که چندین ماه از حضور دامنه شما در بستر آنلاین گذشته باشد، کافی است تا امتیاز لازم برای گذر از این مرحله را دریافت کند. بنابراین اگر وب سایت شما متولد دهه ۹۰ میلادی نیز هیچ جای نگرانی از بابت این موضوع وجود ندارد.

 عنوان وب سایت در دامنه سطح بالا

دامنه سطح بالا که TLD: Top Level Domain نیز نامیده می شود، بالاترین سطح دامنه اینترنتی است و بقیه دامنه های ثبت شده، زیر دامنه این دامنه ها محسوب می شوند. به عنوان نمونه www.pishro-asak.com زیر دامنه com. محسوب می‌شود. نهادی که این دامنه ها را ثبت و تنظیم می‌کند آیکان نام دارد. دامنه های سطح بالا به سه دسته‌، شامل دامنه کشورها سطح ها و ارگان ها تقسیم بندی می شود. مهمترین نکته ای که وب سایت ها باید بدان پایبند باشند، مرتب بودن محتوای آنها با کلید واژه هایی است که مخاطبان به دنبال آن هستند. اگر عنوان وب سایت شما با محتوای آن مغایرت داشته باشد، پاسخگوی کاربران نخواهد بود و وب سایتی که پاسخگوی نیاز کاربران نباشد در رتبه‌بندی گوگل شکست خواهد خورد.

نکته:

هر چند انتخاب دامنه سطح بالای مناسب، یکی از فاکتورهای دخیل در الگوریتم گوگل است ولی میزان اثرگذاری آن نسبت به گذشته کاهش یافته است.

 استفاده از پسوند کشور در دامنه سطح بالا

قرار دادن پسوند کشوری که وب سایت شما در آن فعالیت می‌کند، می‌تواند باعث ارتقای رتبه شما در جستجوهای کاربران باشد که در آن کشور زندگی می کنند. البته توجه داشته باشید که این موضوع برای کسب و کارهای بین المللی باعث محدودیت می شود، چرا که منجر به افت رتبه شما در نتایج جستجوی آن دسته از کاربرانی می شود که خارج از منطقه فعالیت وب سایت تان، درباره کسب و کار شما جستجو کرده اند.

اگر نیازی به ثبت دامنه به صورت سازمانی و یا سطح بندی شده ندارید، توصیه می شود، دامنه با پسوند com. را به عنوان دامنه اصلی خود و دامنه های مربوط به کشور خود مانند ir. را به عنوان دامنه جانبی، جهت پارک کردن روی دامنه اصلی ثبت کنید. ضمناً با توجه به تحریم هایی همچون تبلیغات کلیکی گوگل روی دامنه دات آی آر لازم است برای بهره گیری از اینگونه خدمات و امکانات، از دامنه دات کام استفاده کنید.

ساختار یک دامنه در وب

ساختار یک دامنه در وب

  انتخاب کلید واژه به عنوان واژه نخست دامنه

دامنه ای که در آن از کلید واژه مورد توجه جامعه مخاطبان هدف استفاده شده باشد، شانس بیشتری در رتبه‌بندی گوگل خواهد داشت. حتی مطالعات نشان می دهند که مکان کلید واژه به کار رفته در دامنه نیز اهمیت دارد و از فاکتورهای مهم در سئو است. ایده آل ترین حالت زمانی خواهد بود که کلید واژه در ابتدای نام دامنه قرار گرفته باشد. اما با توجه به اینکه در حال حاضر ثبت دامنه های حاوی کلید واژه کاری بس طاقت فرساست. علاوه بر انتخاب نام مناسب به عنوان برند، بیشتر بر روی نحوه برندسازی متمرکز شوید.

   تاریخ ثبت دامنه

واقعیت این است که هیچ موتور جستجویی به صورت رسمی تایید نکرده است که از تاریخ ثبت دامنه به عنوان فاکتوری برای ارزیابی میزان اعتبار یک وب سایت استفاده می کند. با این حال صحبت های ضد و نقیضی در رابطه با اهمیت تاریخ ثبت دامنه شنیده می‌شود. برخی این فاکتور را خیلی مهم، برخی کم اهمیت و برخی دیگر بی اهمیت می دانند. به هر روی تاریخ ثبت یک دامنه به سه دلیل مهم نمی‌تواند معیار خوبی برای سنجش کیفیت و اعتبار یک وبسایت باشد:

۱- ممکن است که یک دامنه ثبت نام شده، ولی هرگز استفاده نشده باشد.
۲-  ممکن است یک شرکت معتبر قصد تغییر دامنه و استفاده از یک دامنه جدید را داشته باشد.
۳- ممکن است از یک دامنه برای سال‌ها استفاده های غیر قانونی شود و پس از چند سال بدون تغییر تاریخ ثبت نام جدید به فرد یا شرکت دیگر فروخته شود.

برخی دیگر بر این باورند که تاریخ انقضای یک دامنه معیار بهتری برای ارزیابی اعتبار آن است. آنها می گویند که دامنه های قانونی معمولا برای سال ها استفاده می شوند، ولی دامنه های غیرقانونی به ندرت بیشتر از یک سال مورد استفاده قرار می گیرد.

  کلید واژه های دامنه فردی

در سلسله مراتب نام دامنه، یک زیر دامنه یا دامنه فرعی، بخشی از یک دامنه بزرگتر است. تنها دامنه ای که زیر دامنه نیست، دامنه ریشه است. به عنوان نمونه mail.example.com  زیردامنه example.com  است. اگر میزان تاثیر کلید واژه های سطوح مختلف به دامنه در رتبه بندی وب سایت ها را از یک (بدون تاثیر مستقیم) تا ۱۰ (تاثیر خیلی قوی) تقسیم بندی کنیم، بیشترین امتیاز دامنه‌های می‌رسد که نام آنها کاملاً مطابق با کلید واژه های آن کسب و کار است. پس از آن با بیش از ۵ امتیاز دامنه هایی هستند که کاملا مطابق با کلید واژگان نیستند، ولی کلید واژه کسب و کار بخشی از نام دامن است. دامنه های مرتبط با کلیدواژه با ۴ امتیاز در جایگاه سوم و کلید واژه هایی که در دامنه فرعی استفاده شدن با بیش از سه امتیاز در جایگاه چهارم قرار می‌گیرد.

   پیشینه دامنه

 گاهی گوگل تاریخچه وب سایتی که تحت مالکیت های مختلف قرار گرفته است را بازنشانی می کند. همچنین لینک هایی که این سایت را نشانه رفته اند را نادیده می گیرد. بنابراین، هنگامی که قصد خرید یک دامنه استفاده شده از فرد یا شرکت دیگری را دارید، لازم است به پیشینه آن دقت کنید. بدین منظور پیش از هر کاری می توانید به صورت اینترنتی درباره دامنه مورد نظر جستجو کنید. کافی است نام دامنه مورد نظر را به صورت site:domain.com در گوگل جستجو کنید. اگر جستجوی شما هیچ نتیجه ای نداشت، این یک نشانه بد است. در وهله دوم می توانید نام دامنه مورد نظرتان را بدون دات کام جستجو کنید. شاید در این مرحله موفق شوید تا اطلاعاتی درباره آن پیدا کنید. شاید یک نفر حرفی درباره آن زده باشد. اگر با اشاره های منفی زیادی در مقایسه با اشاره های مثبت روبرو شدید، به احتمال زیاد باید درباره تصمیم خود تجدید نظر کنید. گزینه سوم استفاده از وب سایت archive.org است. می توانید وارد این وب سایت شده و نام دامنه خود را در آن جستجو کنید. این وب سایت به شما نشان می‌دهد که دامنه مورد نظر شما چه پیشینه ای داشته است. روش آخر درخواست از صاحب قبلی وبسایت برای ارائه اطلاعات پیشین وبسایت است.

   مطابقت کامل با دامنه

 دامنه کامل مطابق یا EMD. دامنه ای است که نام آن کاملاً با یک عبارت متداول جستجو شده در گوگل مطابقت دارد. به عنوان نمونه، فرض کنید که شما نام وب سایت خود را buybitcoinonline.com گذاشته اید. در این صورت، اگر کسب و کار شما مرتبط با فروش بیت کوین باشد، عبارت «buy bitcoin» که بارها در موتورهای جستجو تکرار شده است، یک عبارت سودآور برای کسب و کار شما خواهد بود. در واقع، استفاده از این نام به عنوان نام وب سایت، یک میانبر عالی برای قرار گرفتن نام وب سایت شما در صدر نتایج تمام جستجوهای مربوط به «خرید بیت کوین» خواهد شد.

 تا پیش از سال ۲۰۱۲، EMDها  به عنوان یک استراتژی ناجوانمردانه در فرایند سئو محسوب می شدند. شرکت های کم تجربه و نه چندان قوی تنها با انتخاب یک نام مناسب برای دامنه خود می‌توانستند گوی رقابت را از حریفانی که سال ها مشغول تولید محتوای جذاب و منسجم بودند؛ بربایند. ولی در سال ۲۰۱۲ تغییراتی در الگوریتم گوگل ایجاد شد تا تاثیر Exact Match Domain را در نتایج جستجوی گوگل تعدیل کند.

هوئيز عمومی یا هوئيز خصوصی

هوئیز که به صورت Whols نوشته می شود و به عبارت who is به معنای چه کسی اشاره دارد، یک پرسش و پاسخ پروتکلی است که به صورت گسترده برای پرس وجوی پایگاه های داده کاربران ثبت شده یا نمایندگان منابع اینترنت به کار می رود. نام دامنه، آدرس پروتکل اینترنتی یا سامانه مستقل همگی مثال هایی از اطلاعات هوئیز یک دامنه هستند. هوئیزهای خصوصی این نکته را به مخاطبان القا می کنند که شاید مالک دامنه اطلاعاتی برای پنهان نگه داشتن دارد. کارشناسان سئو می گویند که اگر وب سایت شما فعالیت غیرقانونی ندارد، نیازی به پنهان کردن اطلاعات دامنه خود ندارید. امروزه ثابت شده است که خصوصی نگه داشتن هوئیز تنها باعث می شود که موتورهای جستجو اعتماد کمتری به وب سایت شما داشته باشند. بنابراین برای جلب اعتماد موتورهای جستجو، علاوه بر آنکه اطلاعات هوئیز خود را در اختیار عموم قرار می دهید، مطمئن شوید که این اطلاعات مطابق با اطلاعات تماس و همچنین سیاست های حریم شخصی وب سایت شما است. قرار دادن اطلاعات هوئیز در حالت خصوصی شاید به تنهایی تاثیر منفی زیادی روی رتبه وب سایت شما نداشته باشد، ولی این عوامل کوچک وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، تاثیر قابل توجهی در نتیجه نهایی خواهند داشت و از فاکتورهای مهم در سئو محسوب می شود.

اطلاعات مالك متخلف در هوئیز

اگر گوگل فردی را به عنوان یک اسپم در بستر اینترنت شناسایی کند، تمام سایتهای دیگری که در مالکیت این فرد قرار دارند را تنبیه خواهد کرد.

کلیدواژه های تگ عنوان

تگ عنوان یک فاکتور به زبان HTML است که عنوان صفحه وب شما را مشخص می کند. این تگ در نتایج موتورهای جستجو، در قالب لینک های قابل کلیک نشان داده می شود و اهمیت زیادی در سئو، مرورگرهای اینترنتی و اشتراک محتوا در شبکه های اجتماعی دارد. عنوان تگ یک صفحه باید توضیح دقیق و کوتاهی از محتوای آن صفحه را ارائه کند. کلیدواژه های مهم در تگ عنوان محتوا نقش بسیار جدی در رتبه بندی یک وب سایت در موتور جستجوی گوگل ایفا می کنند و همچنان به عنوان یکی از حائز اهمیت ترین فاکتورهای دخیل در تعيين رتبه و ترافیک وب سایت ها به شمار می روند. به طوری که تگ عنوان صفحات وب همچنان مهمترین فاکتور در سئوی داخلی محسوب می شود. افزودن واژه هایی مانند «۲۰۱۹»، «بهترین»، «راهنما» و… به تگ عنوان می تواند در دسترسی کاربران به وب سایت شما به هنگام جستجوی کلیدواژه های طولانی تر اثرگذار باشد.

آغاز تگ عنوان با کلیدواژه

فرمت بهینه برای نوشتن تگ عنوان به صورت «کلیدواژه اصلی – کلیدواژه فرعی | نام برند» است. گوگل در حالت عادی ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر نخست از یک تگ عنوان را بررسی می کند. بر همین اساس شمار بهینه کاراکترهای یک تگ عنوان ۵۰ تا ۶۰ عدد است. به عنوان نمونه فرض کنید که یک کسب و کار به نام نایک در صنعت فروش کفش های ورزشی مشغول است. در این صورت تگ عنوان مناسب برای صفحه یکی از محصولات این شرکت به نام Nike Air به این صورت خواهد بود.

Nike Air – Sport Shoes | Nike

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهند که گوگل حساسیت بیشتری روی حروف نخست تگ عنوان یک صفحه دارد. به عبارت ساده تر، هرچه ابتدای عنوان تگ صفحه شما به کلیدواژه جستجو نزدیک تر باشد، جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل خواهد داشت. به نظر می رسد که کاربران در خلال جستجو توجه بیشتری به یک یا دو واژه نخست تگ عنوان دارند. بنابراین، کلمات مهمی همچون نام محصولات خود را در ابتدای تگ عنوان هر صفحه قرار دهید و تا جای ممکن برای هر صفحه یک تگ متفاوت در نظر بگیرید.

کلیدواژه های تگ توضيحات

هرچند گوگل در الگوریتم خود برای رتبه بندی وبسایت ها در نتایج جستجو به صورت مستقیم از تگ توضیحات استفاده نمی کند، ولی این گزینه با تاثیری که روی نرخ کلیک صفحات وب سایت دارد، می تواند به صورت غیرمستقیم روی رتبه آنها در نتایج جستجوهای گوگل اثرگذار باشد. نزدیک به یک دهه پیش از این، موتورهای جستجو تنها با استفاده از محتوای موجود در صفحات، آنها را رتبه بندی می کردند. به عبارت دیگر، هیچ کدام از فاکتورهای خارجی مانند شمار لینک هایی که به یک صفحه خاص هدایت می شوند در رتبه آن در نتایج موتورهای جستجو تاثیر نداشتند. به خاطر سوءاستفاده هایی که در آن دوران از متاتگ ها میشد، (صاحبان وب سایت ها از تگ های غیر مرتبط با محتوای صفحات خود استفاده می کردند.) گوگل با وسواس بیشتری آنها را وارد الگوریتم خود کرد. این روزها گوگل از تگ های توضیحات عمدتا برای نشان دادن اسنیپت ها استفاده می کند.

تکه-کدها با اسنیپت ها: یک اصطلاح برنامه نویسی است که برای قطعات کوچک و قابل استفاده مجدد از کد به کار می رود.

کلیدواژه های تگ H1

از دیگر فاکتورهای مهم در سئو می توان به تگ های H1 که به عنوان دومین تگ عنوان شناخته می شوند، اشاره کرد. گوگل در کنار تگ عنوان یا Title از تگ H1 به عنوان دومین نشانه برای ارزیابی میزان ارتباط یک صفحه با جستجوی کاربران استفاده می کند. تجربه نشان داده است که تا جای ممکن نباید تگ های H1 را نادیده گرفت. البته ذکر این نکته ضروری است که گاهی برای قرار دادن تگ های H1 در یک صفحه به بیش از یک ساعت زمان نیاز است. اگر حس می کنید که می توانید زمان با ارزش خود را صرف جنبه های کارآمدتری از فرایند سئو کنید، شاید بهتر باشد که تگ های H1 را فراموش کنید.

فراوانی کلیدواژه

یکی از جالب ترین مولفه های اثرگذار در الگوریتم گوگل، شمار دفعاتی است که یک کلیدواژه در یک سند یا صفحه تکرار شده است. این مولفه به صورت مخفف با TF – IDF نشان داده می شود. صفحاتی که کلیدواژه جستجو شده در آنها تکرار بیشتری دارند رتبه بهتری برای نمایش در نتایج جستجو خواهند داشت. فرض کنید یک کاربر کلیدواژه «مربی» را جستجو کرده است. گوگل می داند که به طور میانگین از هر ۳۳۰ هزار واژه، پنج واژه استفاده شده (مربی) است. حال گوگل آن را با صفحات مختلف مقایسه می کند و متوجه می شود که در یک مقاله ۵۸۰ کلمه ای، ۱۰ بار از کلیدواژه «مربی» استفاده شده است. در چنین شرایطی گوگل حدس می زند که این مقاله باید ارتباط نزدیکی با کلیدواژه (مربی) داشته باشد.

طول محتوا

محتواهایی که دارای شمار واژه های بیشتری باشند، به طور طبیعی دامنه بیشتری از جستجوها را پوشش می دهند. در واقع با صرف نظر از فاکتورهای دیگر و در شرایط یکسان، الگوریتم گوگل محتوای طولانی تر را به محتوای کوتاه و سطحی ترجیح می دهد. مطالعه اخیری که بر پایه داده های صفحه نتایج جستجوی موتورهای جستجو توسط SEMRush انجام شد، نشان داد محتواهایی که در صفحه نخست جستجوهای گوگل ظاهر می شوند به طور میانگین شامل ۱۸۹۰ واژه هستند.

فهرست مطالب

طبق نتایج مطالعات، قرار دادن فهرست مطالبی که در یک مقاله ارائه خواهد شد می تواند در رتبه آن در نتایج جستجوهای گوگل اثرگذار باشد و جزء فاکتورهای مهم در سئو محسوب می شود. قرار دادن یک فهرست قابل کلیک به گوگل کمک خواهد کرد تا دید بهتری نسبت به محتوای صفحه شما داشته باشد. حتی ممکن است فهرست شما به عنوان نخستین نتیجه جستجو به صورت مستقیم در صفحه گوگل نشان داده شود.

یکی از فاکتورهای مهم در سئو قرار دادن یک فهرست قابل کلیک به گوگل می باشد که به آن کمک خواهد کرد تا دید بهتری نسبت به محتوای صفحه شما داشته باشد.

شمار کلیدواژه ها

هر چند شمار کلیدواژه های استفاده شده در یک صفحه پیش از این اهمیت بیشتری داشت، این روزها گوگل از این فاکتور عمدتا برای شناسایی موضوع فعالیت یک وب سایت استفاده می کند، با این حال توجه داشته باشید که افراط در شمار کلیدواژه های به کار رفته در یک صفحه می تواند به رتبه شما لطمه بزند.

کلمه های کلیدی معنادار در محتوا

کلمات کلیدی معنادار در محتوا که از آن با LSI نیز یاد می شود، به موتورهای جستجو کمک می کند تا متوجه منظور دقیق کاربران از جستجوی کلیدواژه ها شوند. به عنوان نمونه واژه «اپل» در زبان انگلیسی دو معنا دارد؛ هم نام یک شرکت کامپیوتری است و هم نام یک نوع میوه است. در نبود LSI تشخیص این دو از یکدیگر برای موتورهای جستجو دشوار خواهد بود.

کلمات کلیدی معنادار در تگ های عنوان و توضيح

در انتهای بخش اول فاکتورهای مهم در سئو به تاثیر کلمات کلیدی معنادار در تگ های عنوان می رسیم. درست مانند آنچه در گزینه قبلی گفته شد، LSIهایی که در تگ های عنوان و توضیح گنجانده می شوند نیز برای تشخیص منظور دقیق کاربران به کار برده می شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .