هفت نکته اصلی در طراحی سایت

نکات مهم در طراحی سایت

هفت شرط لازم برای شروع طراحی وب سایت

۱- انتخاب نام دامنه سایت (آدرس سایت) :

نام دامنه همان آدرس سایت است مثل  www.pishro-asak.com بعضی افراد که از قبل کسب و کاری دارند و میخواهند نسخه آنلاین آنرا راه اندازی کنند از همان نام قبلی خود برای نام دامنه استفاده میکنند این کار این مزیت را دارد که سایتشان از همان ابتدای راه اندازی اعتبار کسب و کار قبلی را به ارث میبرد. اما اگر آن نام قبلا توسط افراد دیگری رزرو شده باشد باز هم مشکلی نیست میتوانید نام جدیدی انتخاب کنید و با فعالیت مناسب آنرا به عنوان برند جدیدی مطرح نمایید.
نکاتی که در انتخاب نام دامنه (دامین) خود باید در نظر داشته باشید از قرار زیر است:
– حتی الامکان کوتاه باشد و از یک یا دو بخش تشکیل شده باشد.
– از اسم مخفف یا سرنام استفاده نکنید.
– از کلماتی با معنای واضح  استفاده کنید.
– کلمه یا کلمات با یک املای انگلیسی نوشته شوند طوری که با بیان کردن آن فقط یک طرز نوشتن داشته باشند.
– به راحتی به خاطر سپرده شود.
– اگر دامنه تان  را با پسوند ir ثبت میکنید همان دامنه را با پسوند com هم ثبت نمایید. به طور کلی ثبت دامنه با پسوندهای مختلف به اعتبار وب سایت شما کمک میکند.
– یکی از دامنه هایتان را به عنوان دامنه اصلی انتخاب کنید و سایت را روی آن بالا آورید و دامنه های دیگر را روی آن منتقل (ریدایرکت) نمایید.

۲- انتخاب سرویس میزبانی مناسب (هاست) :

هاست فضایی روی وب هست که قرار است فایلهای سایت شما در آنجا ذخیره شود تا مردم بتوانند سایت شما را ببینند. یکی از مهمترین شاخص های کیفیت هاست داشتن زمان آپ تایم (زمان آنلاین بودن) بالا است که معمولا ۹۹ درصد یا بیشتر است که هرچه این میزان به ۱۰۰ درصد نزدیک تر باشد کیفیت هاست بالاتر است. آپ تایم یعنی زمان در دسترس بودن سایت، اگر کاربری آدرس سایت شما را دو بار وارد کند ولی نتواند صفحه سایت شما را ببیند به احتمال زیاد دیگر به سایت شما سر نخواهد زد.

۳- گرافیک سایت:

گرافیک سایت را در سه عنوان بررسی میکنیم:

الف-  رنگ بندی سایت:
یک رنگ را به عنوان رنگ اصلی سایت خود انتخاب کنید مثلا رستورانها رنگ قرمز که اشتها آورست را برمیگزینند شما باید با توجه به زمینه کسب و کار مجازی و سیاست کاریتان باید یک رنگ اصلی داشته باشید و آن رنگ را در وب سایت، کارت ویزیت، کاتالوگ و بسته بندی محصولتان به عنوان رنگ غالب تکرار کنید. به طور کلی در وب سایتتان بیشتر از سه یا چهار رنگ استفاده نکنید.

ب- تکنولوژی گرافیک سایت:
باید از تکنولوژی در گرافیک سایتتان استفاده کنید که در عین زیبایی کم حجم باشد در حال حاضر استفاده از فلش منسوخ شده است و بهتر است از قابلیتهای گسترده Html5 و  CSS3 استفاده کنید. باید به گرافیک سایت اهمیت دهید اما دیگر نباید بیش از حد در آن وسواس به خرج دهید.

پ- لوگوی سایت:
لوگو هویت سایت شماست در طراحی آن دقت کنید. لوگو باید هم رنگ با رنگ اصلی سایتتان باشد و در جایگاه واضحی از سایت قرار گیرد میتوانید در کنار لوگو نام تجاریتان را هم درج کنید.

۴- محتوا و مدیریت آن :

الف- سیستم مدیریت محتوا (CMS) :
به نرم افزاری میگویند که به شما این امکان را میدهد که با ورود به آن، محتوای وب سایت خود را مدیریت کنید مطلب و تصویر در سایت قرار دهید و جایگاه بخشهای مختلف سایتتان را کنترل کنید. میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوای همه گیری مثل وردپرس و جوملا و یا از سیستمهای مدیریت محتوای موجود ایرانی استفاده کنید، مزیت استفاده از سیتمهای محتوای همه گیر علاوه بر ساده بودن، وجود آموزشهای کامل و توسعه پذیری آسان آنهاست.

ب- برنامه ریزی محتوا :
محتوای وب سایت شما همه چیز است و مهمترین رکن موفقیت شماست. ارتقا جایگاه سایت بدون محتوای خوب غیر ممکن است. به هیچ عنوان مطالب سایتهای دیگر را کپی نکنید این مساله باعث تنزل جایگاه وب سایت شما میشود. تولید محتوا کار آسانی نیست و بسیار زمانبر است، توصیه میشود قبل از آغاز کار سایت برای چند ماه آینده مطلب تخصصی آماده کنید و آنها را به مرور مثلا هفته ای دو مطلب در سایتتان قرار دهید.

۵- کسب اعتبار وب سایت :

در حال حاضر به علت اعتماد کم مردم به فعالیتهای سایبری، اعتماد سازی نسبت به وب سایتتان بسیار حایز اهمیت شده است. هر چه اعتبار سایتتان بیشتر باشد میتوانید خدمات بیشتری ارایه کنید و در آنصورت درآمدتان بیشتر خواهد شد.

الف- سیستم پرداخت آنلاین :
وجود چنین سیستمی در سایتتان روند خرید مشتریان شما را درسایت ساده میکند و به اعتبار سایت شما می افزاید. شما میتوانید از درگاههای مستقیم بانکها مثل بانک ملت یا سامان استفاده کنید یا درگاههای واسطه که درصدی از تراکنشها را به عنوان کارمزد خود محسوب میکنند را به کارگیرید که البته درگاه مستقیم اعتبار بیشتری دارد و داشتن آن به مشتریتان القا میکند که کارتان حرفه ای ترست.

ب- کسب نماد اعتماد الکترونیکی :
با مراجعه به سایت www.enamad.ir   و طی مراحل لازم میتوانید این نماد را دریافت کنید که در واقع مجوز کسب و کار شماست، البته کسب این نماد نیازمند ارایه اطلاعات کاملی از سوی شما به سایت مذکور است و زمانبر است اما ارزشش را دارد.
داشتن دامنه ir  هم به نوعی به اعتبار سایت شما می افزاید و به علت خاص ایران بودن آن باعث اعتماد هموطننان شماست ضمنا اگر میخواهید تبلیغات تلویزیونی داشته باشد اینکار تنها با دامنه ir امکان پذیرست.

۶- هدف گذاری سایت :

اگر میخواهید کسب درآمد از سایت خود داشته باشید این سوالها را برای خودتان روی کاغذ بنویسید و به پاسخ آن فکر کنید: چه خدماتی میخواهم در سایتم ارایه دهم؟ تا چه زمانی میخواهم این خدمات را ارایه دهم؟ چه افرادی مخاطبین من هستند؟
اگر میخواهید همه کسب و کارتان فقط در وب باشد سایت رقبایتان را بررسی کنید، روی کلمات کلیدی مرتبط با کارتان بررسی و تحقیق نمایید.انتخاب کلمات کلیدی مناسب، حضور در شبکه های اجتماعی و کانالهای تصویری مثل آپارات و به روز کردن آنها باعث میشود در جاهای مختلف دیده شوید و اعتماد و اعتبار بیشتری کسب کنید در ضمن اینها سئوی سایت شما را بهبود میبخشد و باعث میشود ترافیک زیادی از موتورهای جستجوی مختلف همچون گوگل داشته باشید.

۷- انتخاب پیمانکار مناسب (طراح وب سایت) :

در یک جمله بگویم اگر طراح سایت خوبی پیدا نکنید به نتیجه نمیرسید. از طراح سایتی استفاده کنید که کاملا به او اعتماد داشته باشید و بتوانید از مشاوره دلسوزانه اش بهره بگیرید در اینصورت میتوانید تصمیم گیری در مورد بعضی کارها را به او بسپارید.

 

جهت کسب اطلاعات و مشاهده نمونه کارهای طراحی سایت به بخش نمونه کار مراجعه نمایید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *