توجه به روند غالب بازار

برای آنکه معاملات خود در چنین موقعیت هایی را بهتر انجام دهیم بایستی توجه داشته باشیم که فقط برخورد قیمت به چنین نواحی، مجوز معامله را صادر نمی کند. یک معامله گر زیرک نحوه برخورد قیمت و الگوهای بازگشتی در این نواحی را زیر نظر می گیرد تا پس از تأیید بازگشت قیمت معامله نماید. نکته دیگری که بایستی به آن توجه داشت رفتار قیمت پیش از ورود به یک بازار بدون روند است. گاهی بازار در ادامه روند خود وارد چنین محدوده هایی می شود تا با انجام اندکی استراحت، روند قبلی خود را مجددا از سر بگیرد. در چنین مواقعی بایستی از معاملات خلاف جهت خودداری شود. برای نمونه در نمودار 1 بازار بعد از روند کاهشی خود وارد یک محدوده بدون روند شده است. در چنین موقعیتی نمی توان به اعتبار خط حمایت اعتماد کرده و با مشاهده علائم بازگشتی در نقاط ۱ تا ۳ معامله خرید انجام داد چه بسا که بازار هر لحظه برای تداوم روند غالب خود آن را بشکند. بنابراین بهتر است در انتظار شکست ناحیه حمایت و معامله فروش باشیم. به همین ترتیب در نموداری که قبل از ورود بازار به محدوده بدون روند یک روند افزایشی وجود دارد، نمی توان به اعتبار خط مقاومت اعتماد کرده و با مشاهده علائم بازگشتی در نقاط برخورد به خط حمایت (نقاط ۱ تا ۴ شکل 2) معامله فروش انجام داد چه بسا که بازار برای تداوم روند غالب خود آن را بشکند. بنابراین بهتر است در انتظار شکست ناحیه مقاومت و معامله خرید باشیم. این مطلب در تصویر 2 نمایش داده شده است.

روند غالب بازار

شکل 1. توجه به روند غالب بازار می تواند در طراحی نوع معاملات بسیار موثر باشد. در این شکل روند نزولی پیش از برخورد به ناحیه حمایت در طراحی معامله فروش موثر بوده است.

شکل 2. توجه به روند غالب بازار می تواند در طراحی نوع معاملات بسیار موثر باشد. در این شکل روند صعودی پیش از برخورد به ناحیه مقاومت در طراحی معامله خرید موثر بوده است.

استفاده از شیب روند

نکته ای که ممکن است مورد پرسش واقع شود چگونگی حرکت قیمت تا خط کانال است همان گونه که در شکل 3 نیز مشخص است قیمت پس از حرکت از خط روند می تواند با زوایای مختلفی به خط کانال خود برسد که این امر موجب می شود اهداف مختلفی برای آن متصور باشد. چه بسا که هدفی را مشخص نمایید که بازار تا نزدیکی آن حرکت کرده و پیش از رسیدن آن باز گردد. در چنین مواقعی شیب حرکت بازار می تواند به شما کمک شایانی بنماید. برای این کار بایستی شیب متوسط حرکات قبلی بازار در آن جهات را به دست آورید که معمولا این کار با اتصال نقطه حداقل به حداکثر هر حرکت انجام می شود. البته در برخی مواقع به دلیل نوسانات زیاد قیمت نمی توان با اتصال نقطه حداقل به حداکثر یک حرکت، شیب آن را به دست آورد. در چنین مواقعی با ترسیم یک خط که تمام حرکات را در خود داشته باشد می توان شیب حرکت را به دست آورد. با تعیین شیب یک حرکت می توان زاویه احتمالی حرکت بعدی بازار را پیش بینی نمود. برای مثال در شکل زیر شیب ترسیم شده بر اساس حرکات قبلی مشخص می سازد که هدف نسبت به اهداف P1، P0 و P2 محتمل تر است.

روند غالب بازار

شکل 3. استفاده از شیب روند جهت تعیین حد سود در یک روند صعودی

به همین ترتیب می توان زاویه حرکت قیمت در یک روند نزولی را تخمین زد که در شکل 4 نمایش داده شده است.

شکل4. استفاده از شیب روند جهت تعیین حد سود در یک روند نزولی

این نکته نه تنها در بازارهای رونددار بلکه در بازار بدون روند نیز صادق است. برای مثال در شکل زیر در یک حرکت بدون روند این هدف طراحی شده است. همان گونه که مشخص است مسیر هدف P1 مطلوب تر است.

شکل 5. استفاده از شیب روند جهت تعیین حد سود در یک بازار یکنواخت بدون روند.

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .