SEC چیست و چه تاثیری در روند رشد و سقوط قیمت ارزهای دیجیتال دارد؟
SEC چیست؟ / تاثیر SEC در قیمت ارزهای دیجیتال / تاثیر ETF بیت کوین در صورت پذیرفته شدن آن توسط SEC چیست؟
SEC چیست؟
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) یک نهاد فدرال در ایالات متحده آمریکا است که در ۶ ژوئن ۱۹۳۴ به موجب بخش ۴ قانون بورس اوراق بهادار ۱۹۳۴ ایجاد شده است. مسئولیتهای اصلی این نهاد فدرال عبارتند از: اِعمال قوانین فدرال اوراق بهادار آمریکا، نظارت بر صنعت اوراق بهادار آمریکا، نظارت بر بورسهای ملی سهام و اختیار معاملات آمریکا، و نظارت بر دیگر بازارهای الکترونیکی اوراق بهادار در آمریکا.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا علاوه بر قانون بورس اوراق بهادار ۱۹۳۴ که موجب ایجاد این نهاد شد بر اجرای دیگر قوانین مربوط به بازار اوراق بهادار آمریکا هم نظارت میکند.
بعضی از این قوانین عبارتند از: قانون اوراق بهادار ۱۹۳۳، قانون عهدنامه امین ۱۹۳۹، قانون مشاوران سرمایهگذاری ۱۹۴۰، قانون ساربنز-آکسلی ۲۰۰۲ و قوانین و مقررات دیگر.
بررسی ارزهای دیجیتال توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا
بنا بر گزارش خبرگزاری بلومبرگ؛ استفان ایواکیان، مدیر عامل بخش اجرایی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) این موضوع را تصدیق کرده که در حال حاضر ده ها تحقیق پیرامون فضای ارزهای دیجیتال توسط این سازمان انجام می شوند.
پیش از این صحبت ها، در ماه فوریه گزارش شده بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا شرکت های مظنون به نقض قوانین اوراق بهادار و مشارکت در عرضه اولیه سکه (ICO) را به دادگاه خوانده است.
ایواکیان میگوید:
در حال حاضر به طور فعال مشغول بررسی و تحقیق هستیم، امید است که در آینده تحقیقات بیشتری نیز انجام شود
طی یک سال اخیر، نظارت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا بر روی شرکت هایی که به دنبال سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال هستند، بیشتر شده است. طبق اعلام این کمیسیون، عرضه اولیه سکه (ICO) برخلاف قوانین بورس آمریکاست.
به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، کمیسیون SEC از سپتامبر ۲۰۱۷ تاکنون برای جمع آوری اطلاعات از شرکت های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال، اقدامات متعددی را به عمل آورده است.
چندی پیش بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) بیانیه جدیدی را منتشر کرد که بر ثبت قانونی صرافیهای ارزهای دیجیتال تاکید داشت. این اعلام به پلتفرم های ترید ارزهای دیجیتال یادآوری کرد که در حوزه صلاحیت قضایی و نظارتی ارزهای دیجیتال قرار می گیرند و باید به عنوان یک صرافی ثبت شوند. در فوریه ۲۰۱۸، به دستور کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، معاملات تجاری سه شرکت به علت ابهاماتی که پیرامون حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، به حالت تعلیق درآمد.
کماکان در ایالات متحده چارچوب قانونی مشخصی برای ارزهای دیجیتال تعیین نشده است. همانگونه که مارک لامپرز در مقام مدیر کل امور حقوقی و ریسک Coinbase در مجلس سنای آمریکا به این موضوع اشاره کرده است، سازمان های بزرگ تنظیم مقررات هنوز در خصوص ماهیت ارزهای دیجیتال به توافق نرسیده اند.
ارزهای دیجیتال در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) به صورت «اوراق بهادار» تعریف شده اند، کمیسیون معاملات قراردادهای آتی کالا (CFTC) توکن را نوعی کالا در نظر می گیرد، سرویس درآمد داخلی ایالات متحده (IRS) می گوید که توکن یک دارایی به شمار می رود، و شبکه اجرایی جرائم مالی (FinCEN) توکن را نوعی پول به حساب می آورد.
انتظار میرود که تا فوریه سال ۲۰۱۹ اولین ETF بیت کوین مورد تایید قرار گیرد، اما برخی از کارشناسان عقیده دارند که ورود بیت کوین به صندوقهای ETF، نوسان بازار ارزهای دیجیتال را شدیدتر از قبل خواهد کرد.
تاثیر ETF بر بازار چگونه خواهد بود؟
حال با این سوال مواجه خواهیم شد: تاثیر ETF بیت کوین در صورت پذیرفته شدن آن توسط SEC چیست؟
برایان کلی از شرکتکنندگان در برنامه Fastmoney از شبکه CNBC و مدیرعامل BKCM، در صحبتهایش توضیح داده بود که افزایش قیمت بیت کوین از ۷,۰۰۰ به ۸,۰۰۰ دلار در اوایل آگوست، به دلیل هیجانات مربوط به ETF بیت کوین میباشد.
قراردادهای آتی، ETF و رشد بلندمدت
در بلندمدت با رشد بازارهای معرفی شده بیت کوین و صندوقهای قابل معامله توسط موسسات مالی قانونی، نقدینگی بیت کوین به طور قابل توجهی بهبود خواهد یافت و دستکاری قیمت و روند قیمتی در بازار ارزهای دیجیتال نیز سختتر خواهد شد. اگر چه در دورههای کوتاه پس از پذیرفته شدن بیت کوین در بازارهای قانونی شاهد بیثباتی، نوسانهای شدید و رشد شدید آن به دلیل تاثیر سرمایهگذاران بزرگ در این بازار خواهیم بود.
واقعیت خود را نشان خواهد داد
در حالی که ارزهای دیجیتال هنوز هم وعده سرعت زیاد، افزایش کارایی، شفاف تر شدن و قابل اعتمادتر کردن هر نوع سیستمی را می دهند اما بازار ارز دیجیتال به طور کلی تحت تاثیر نوعی سرمایه گذاری مخاطره آمیز قرار می گیرد و توسعه ای واقعی در این فضا دیده نمی شود. به عنوان مثال هزاران پروژه ارز دیجیتال وجود دارد که وعده انقلاب و تحول را در حوزه خود می دهند اما در واقعیت چیز با ارزشی را روانه جامعه نمی کنند.
در واقع در زمینه کوین، توکن، ارزش پروژه ها و آنچه که این پروژه های مختلف قصد دارند توسعه دهند و به ثمر برسانند، فضا تا حدود زیادی تحت تاثیر سرمایه گذاری قرار گرفته است. علاوه بر این، عموم افرادی که در این پروژه ها سرمایه گذاری می کنند در واقع نمی دانند که این پروژه ها چه هستند و درک واضحی از آنها ندارند. اگرچه دنیای کریپتو به تدریج و طی چند سال رشد کرد، اما تا اواخر سال ۲۰۱۷ رشد آن به صورت حباب بود و ارزش این بازار از چند صد میلیارد دلار به بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار رسید. صدها میلیارد دلار از طریق پروژه های جذب سرمایه کریپتو حاصل شد که لزوما از پروتکل های حسابرسی، اقتصادی و نظارتی مناسب بهره نمیبردند و تاکنون نیز محصول با ارزشی تولید نکرده اند که ماندگار باشد. رشد تصاعدی فضای کریپتو بدون رشد مناسب در خدمات ارزش افزوده واقعی که این سرمایه ها را واقعی و کاربردی جلوه دهد لمس و احساس میشود.
به عبارت دیگر با توجه به موارد گفته شده، هیات های قانون گذاری متوجه شدند که فضای ارزهای دیجیتال به نفع عموم پیش نمی رود، بنابراین قانون گذاری در این فضا لازم است. به همین خاطر بود که کمسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا SEC صندوق ETF ها را رد می کرد و تحریم های رسمی و قوانین سختگیرانه از جانب بانک های مرکزی و حکومت هایی مانند هند و کره جنوبی اعمال می شد و به همین دلیل است که ارزش بازار از سال گذشته تا کنون رو به افول بوده و کاهش یافته است.
اگرچه این توسعه ها و اقدامات باعث خروج سرمایه گذاران احتکار کننده شد اما تمام این سرمایه گذاران حذف نشده اند. بر طبق نظر پیتر دیو (Peter Du) که یک سرمایه گذار آسیایی برجسته در Du Capital می باشد، هنوز هم در این زمینه خوشبینی وجود دارد. به عنوان مثال آپدیت اتریوم که به تاخیر افتاد را در نظر بگیرید. اتریوم یکی از ارزهای دیجیتال برجسته حال حاضر می باشد که در صدد ارتقا و بروزرسانی است تا شیوه عملکرد شبکه اتریوم را تغییر دهد.
صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) برای هر دارایی معمولا پس از پذیرش توسط کمیسیون بورس آمریکا (SEC) موجب افزایش قیمت شدید آن دارایی میشوند اما همیشه این گونه نیست و مخصوصا برای دارایی نوپایی مثل بیت کوین که ذات غیر متمرکز دارد نمیتوان با اطمینان گفت که ETF مناسب است یا خیر.
در پایان این مقاله به پاسخ سوال ( SEC چیست؟ ) رسیدیم و باید صبر کنیم و ببینیم چه میشود و تاثیر آن را در بازار ارزهای دیجیتال شاهد باشیم. فقط زمان میتواند پاسخ این سوال را بدهد.
منبع: سایت ارز دیجیتال
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.