فاکتورهای موثر در سئو – بخش سوم

انطباق با تلفن های همراه

پس از به روزرسانی که در الگوریتم گوگل با نام «موبایل گدون» انجام شده است، صفحاتی که برای نمایش در دستگاه های تلفن همراه بهینه سازی شده اند، شانس بیشتری برای نمایش در نتایج جستجوی گوگل دارند. این به روزرسانی که در سال ۲۰۱۵ معرفی شده است هیچ تاثیری روی جستجوهایی که به واسطه رایانه ها انجام می شوند، ندارد. بر اساس نتایج پژوهشی که شرکت بازاریابی BrightEdge انجام داده است، شانس صفحاتی که برای تلفن های همراه بهینه سازی نشده اند برای قرار گرفتن در سه صفحه نخست جستجوهای گوگل پس از این به روزرسانی به طور میانگین ۲۱ درصد کاهش می یابد. 

موبایل گدون چه مواردی را بررسی می کند؟

۱- طراحی سایت به صورت ریسپانسیو یا واکنشگرا باشد.
۲- استفاده از متن به نوعی که نیاز به بزرگنمایی نداشته و قابل خواندن باشد.
۳- قراردادن لینکها با فاصله معقول به صورتی که کاربر به راحتی بتواند لینک مورد نظر خود را انتخاب کند.
۴- استفاده از ابعاد مناسب جهت همخوانی با صفحه نمایش موبایل کاربر تا نیازی به بزرگنمایی صفحه وجود نداشته باشد.

محتوای جانبی مفید

برای بهبود سئو وبسایت باید به این نکته توجه داشت که محتوای جانبی مفیدی که ضمیمه یک صفحه شده از نظر گوگل نشانگر کیفیت آن صفحه است و روی رتبه آن در نتایج جستجوی گوگل اثر گذار است. ابزارهای تبدیل واحدها به یکدیگر، محاسبه سود وام و دستورالعمل های تعاملی نمونه هایی از این محتوای جانبی هستند. همچنین پیشنهاد محتوای مرتبط با محتوای صفحه جاری به کاربران در این گروه قرار می گیرد. اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید، در صفحه هر محصول می توانید محصولات مرتبط دیگر را به کاربران پیشنهاد دهید.

محتوای پنهان پشت تب ها

آیا کاربران برای نمایش برخی از محتوای شما باید روی گزینه خاصی کلیک کنند؟ در بسیاری از وب سایت ها دیده ایم که بخشی از محتوای صفحه در حالت پیش فرض از دید کاربران پنهان است و کاربران برای دیدن آنها باید روی گزینه های لازم کلیک کنند. از آنجایی که این بخش از محتوا ایندکس نمی شوند، رتبه بندی آنها برای نمایش در نتایج جستجوی کاربران نیز غیرممکن است. وب سایت آمازون یکی از معروفترین وب سایتهایی بود که قبلا از این ویژگی استفاده می کرد، ولی اخیرا در حال آشکار ساختن تمامی اطلاعات مهم صفحات خود است. 

شمار لينكهای خروجی

لینک های خروجی یک شمشیر دولبه هستند که باید در استفاده از آنها دقت کرد هرچند استقرار لینکهای خروجی به وب سایتهای معتبر و مرتبط باعث ارتقای رتبه وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل می شود، ولی به کارگیری نادرست این روش نه تنها سودی برای وب سایت شما نخواهد داشت، بلکه می تواند باعث صدمه زدن به رتبه آن شود. گوگل استقرار بیش از ۴۲ لینک در هر صفحه را توصیه نمی کند.

محتوای چندرسانه ای

استفاده از تصاویر، ویدئوها و سایر محتوای چندرسانه ای می تواند نشانگر یک وب سایت باکیفیت باشد و باعث بهبود سئو وبسایت می شود. نتایج یک تحقیق نشان می دهد صفحاتی که حداقل دارای یک محتوای چندرسانه ای هستند، رتبه ای به مراتب بالاتر از صفحات بدون محتوای چندرسانه ای دارند. با این حال توصیه می شود که در استفاده از محتوای چندرسانه ای افراط نکنید؛ چراکه، افزایش شمار محتوای چندرسانه ای یک صفحه تنها تا یک مقدار نرمال در ارتقای رتبه سایت شما اثرگذار خواهد بود.

وجود محتوایی مانند عکس و ویدئو در یک صفحه توجه کاربر را بیشتر به خود جذب می کند و باعث می شود او زمان بیشتری را در وب سایت صرف کند.

شمار لینک های داخلی صفحه

شمار بیشتر لینک هایی که یک صفحه را هدف گرفته اند نشان می دهد که به احتمال زیاد اطلاعات ارزشمندتری در آن صفحه به اشتراک گذاشته شده است. با این وجود بیشتر از سه لینک داخلی برای هر صفحه پیشنهاد نمی شود.

کیفیت لینک های داخلی صفحه

نکته مهم برای سئو وبسایت ، استفاده از لینک های داخلی با کیفیت می باشد. لینکهایی که از طرف وب سایت های رسمی و معتبر به صفحه شما هدایت شده اند نسبت به وب سایت های با اعتبار کمتر و رتبه پایین تر تاثیر بیشتری روی رتبه صفحه شما خواهند داشت. علاوه بر آن، ساختار لینک ورودی به صفحه شما نیز اهمیت دارد. توجه داشته باشید که محتوای لینک های داخلی باید به محتوای صفحه مورد نظر مرتبط باشند. اگر شمار کلیک هایی که روی لینک های داخلی می شود کم باشد و یا اینکه اگر افراد بلافاصله پس از کلیک روی لینک ها روی دکمه بازگشت کلیک کنند، یک سیگنال بد از طرف صفحه شما به گوگل ارسال خواهد شد.

سطح دشواری مطالب صفحه

هیچ شکی در آن نیست که گوگل سطح دشواری خواندن مطالب صفحات را تخمین می زند. گوگل با استفاده از الگوریتم های پیچیده خود می تواند تشخیص دهد که مطالب یک صفحه تا چه میزان برای کاربران مختلف (با سه سطح زبان پایه، متوسط و پیشرفته) قابل مطالعه خواهد بود. آمار این معیار در قالب درصد بیان می شوند. با این حال، اینکه کدام سطح از نوشتار رتبه بهتری در نتایج جستجو به دست خواهد آورد هنوز جای بحث دارد. برخی بر این باورند که استفاده از نگارش ساده (قابل خواندن برای افراد با سطح زبان پایه) برای ارتقای رتبه وب سایت شما بهتر خواهد بود؛ چرا که، برای جامعه مخاطبان بیشتری قابل استفاده است؛ ولی برخی دیگر این سطح از نگارش را مخالف با محتوای تخصصی و حرفه ای می دانند.

۵۹ درصد وب سایت ها از متن هایی با درجه سختی متوسط در صفحات خود استفاده می کنند.

لينك های خراب

قرار گرفتن انبوهی از لینک های خراب در صفحات وب سایت شما می تواند بدین معنا باشد که شما وب سایت خود را رها کرده اید. گوگل از شمار لینک های خراب یک وب سایت به عنوان معیاری برای ارزیابی کیفیت آن وب سایت استفاده می کند.

لینك های وابسته

از لینک های وابسته به طور معمول برای ثبت میزان ترافیک از وب سایت تبلیغ کننده به وب سایتی که تبلیغ برای آن صورت می گیرد، استفاده می شود. از این رو، وب سایت تبلیغ کننده می تواند دریابد که چه میزان ترافیک به وب سایت دیگر منتقل شده است. تاثیر وجود لینک های وابسته در یک صفحه به تنهایی ضعیف تر از آن است که باعث افت رتبه آن در موتورهای جستجو شود، ولی زمانی که شمار این لینک ها افزایش می یابد، توجه گوگل به معیارهای دیگر جلب شده و وسواس بیشتری روی بررسی آنها به خرج می دهد. توجه داشته باشید که لینک های وابسته لزوما تاثیر منفی روی رتبه بندی یک وب سایت ندارند. این نوع از لینک ها اگر به مقدار محدود و به شکل درست استفاده شوند، می توانند باعث ارتقای رتبه وب سایت شما شوند. پیشنهاد می شود پیش از استفاده از لینک های وابسته این سوال را از خودتان بپرسید که چرا یک کاربر باید به جای بازدید از صفحه های اصلی وارد صفحه شما شده و لینک آن را ببیند.

خطاهای موجود در کدهای HTML

انباشت خطاهای کدنویسی در یک وب سایت می تواند نشانگر کیفیت پایین آن باشد. با این حال اثبات این موضوع نیاز به بررسی های بیشتری دارد.

error 404

رتبه صفحه هایی که به آنها لينك شده است

به نظر می رسد آن دسته از صفحات که از وب سایت های با رتبه های برتر به آنها لینک داده اند، نسبت به وب سایت های دیگر ارجحیت دارند.

اعتبار دامنه

در شرایط کاملا یکسان، صفحاتی که بر پایه یک دامنه معتبرتر استقرار یافته اند، پتانسیل بیشتری برای قرار گرفتن در صفحات نخست جستجوهای گوگل دارند. جالب است بدانید که اعتبار دامنه یک مقیاس لگاریتمی از صفر تا ۱۰۰ است؛ بدین معنی که افزایش مقدار آن به مرور زمان دشوارتر می شود. به عبارت ساده تر، افزایش اعتبار دامنه از ۱۰ به ۲۰ بسیار ساده تر از افزایش اعتبار دامنه از ۵۰ به ۶۰ است. این امتیاز از طریق محاسبه فاکتورهای متنوعی همچون مجموع لینک ها، شمار لینک ها به صفحه اصلی، مقیاس MozRank و MozTrust به دست می آید. برای تعیین اعتبار دامنه ها، از ربات های بسیار هوشمندی استفاده می شود که توانایی یادگیری الگوریتم های گوگل را دارند. نزدیک به ۴۰ عامل روی اعتبار دامنه تأثیر می گذارد که ثابت هم نیستند و همواره گوگل آنها را تغییر می دهد. می توانید برای اندازه گیری اعتبار دامنه خود از مرورگر Open Site یا از ابزار رایگان MozBar استفاده کنید. برخلاف دیگر معیارهای سئو وبسایت ، تاثیرگذاری روی اعتبار دامنه به طور مستقیم دشوار است.

طول URL

همه ما نسبت به URLهای کوتاه و معنادار احساس بهتری داریم. مطالعه هایی که درباره این موضوع انجام شده است، نشان می دهد که URLهای کوتاه تر برای گوگل جذاب تر هستند. ابزارهای مختلفی وجود دارند که می توانید از آنها برای ایجاد URLهای جذاب تر و معنادارتر استفاده کنید.

مناسب ترین طول URL برای سئو وبسایت ، بین ۵۰ تا ۶۰ کارکتر است و زمانی که این تعداد از ۱۰۰ بگذرد، فاجعه رخ می دهد.

مسير URL

مطالعات نشان می دهند که هرچه فاصله صفحات از صفحه خانه یک وب سایت افزایش پیدا می کند، به مقدار جزئی شانس کمتری برای صفحات نخست موتور جستجوی گوگل دارند.

ویراستاران انسانی

پیش از هر چیزی باید بگوییم که این فاکتور هرگز توسط گوگل تایید نشده است. برخی می گویند گوگل پتنت جدیدی ثبت کرده است که به افراد اجازه دخالت در صفحه نتایج جستجوهای گوگل را می دهد. در بخشی از توضیحات این پتنت نوشته شده است که «این اختراع به صورت کلی به سامانه های بازیابی اطلاعات و اگر بخواهیم وارد جزئیات شویم به دخالت دادن ایده های ویراستاران در رتبه بندی صفحات در نتایج جستجوهای گوگل مربوط می شود.» در بخش دیگری از آن نیز تاکید شده است که «این اختراع دیدگاه های ویراستاران را در رتبه بندی صفحات دخالت می دهد تا نتایج بهتری از آنها به دست بیاید.»

طبقه بندی صفحات

طبقه بندی صفحات به گروه های مختلف و مرتبط با یکدیگر یکی از فاکتورهای دخیل در الگوریتم رتبه بندی گوگل و سئو وبسایت محسوب می شود. صفحاتی که در یک گروه موضوعی خاص قرار می گیرند، ممکن است در جستجوهای مرتبط نسبت به صفحاتی که در هیچ طبقه بندی قرار نگرفته اند برتری داشته باشند.

تگ های وردپرس

زمانی که صحبت از سئو وبسایت به میان می آید، وردپرس قطعا یکی از بهترین سامانه های مدیریت محتوای موجود است. تنها روش برای بهینه سازی صفحات در موتورهای جستجو با استفاده از وردپرس، مرتبط ساختن محتوا به یکدیگر و مهم تر از آن ایجاد ارتباط میان گروهی از پست ها است.

رشته های موجود در URL

رشته ها و طبقه بندی هایی که برای تشکیل URL یک صفحه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند توسط گوگل خوانده می شوند و می توانند برای درک بهتر موضوع آن صفحه مورد استفاده قرار بگیرند. به عنوان نمونه URL زیر را در نظر داشته باشید:

https://www.digikala.com/search/category-mobile-phone

از این طبقه بندی ها اطلاعات زیادی می توان دریافت کرد که همگی می توانند در نمایش اطلاعات مورد نظر به کاربران مفید باشند.

کلیدواژه های URL

کلیدواژه های موجود در URL صفحات یکی دیگر از سیگنال های ارتباط آن با کلیدواژه های جستجو شده است. از آنجایی که تاثیر این فاکتور روی نتایج نهایی صفحات بسیار ناچیز است، اجباری برای استفاده از آن وجود ندارد. با این وجود اگر برای به کارگیری این فاکتور نیاز به تغییرات اساسی در وب سایت شما نیست، پیشنهاد می کنیم که آن را نادیده نگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *