چرا نقطه آغازین و پایانی بازار اهمیت دارد؟
اهمیت نقطه آغازین و پایانی بازار
نقطه آغازین و پایانی هر روز معاملاتی در هر دو روش تحلیل تکنیکال (غربی و ژاپنی) از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. نمودار روزانه یکی از مهم ترین تایم فریم های مورد استفاده توسط تریدرهاست که کل فعالیت روزانه را نمایش می دهد.
بیشتر تریدرها تمایل دارند در نخستین ساعت بازگشایی و آخرین ساعت آن معامله نمایند و به همین دلیل بیشترین حجم معاملات را در این دو زمان بازار می توان مشاهده کرد. معمولا در طی 30 الی 60 دقیقه آغازین بازار یک سراسیمگی و آشفتگی وجود دارد چرا که در این زمان وقایع زیر رخ می دهد:
_ تریدرها به اخبار صنعتی یا اقتصادی با اتفاقات جهانی که در حد فاصل بسته شدن روز گذشته و باز شدن روز جاری بازار روی داده است، عکس العمل نشان می دهند.
_ بسیاری از اخبار اقتصادی ایالات متحده معمولا در روزهای مشخصی از ماه منتشر می شود که بسیاری از آنها اندکی قبل از شروع بازار است.
_ عکس العمل به اخبار، حوادث یا گزارش های اقتصادی معمولا موجب ایجاد یک شکاف رو به بالا یا پایین می شود
_ دستورهای معاملاتی انباشته می شود که قسمت اعظم آن توسط آماتورها و پس از پایان سش قبلی گذاشته می شود.
_ تریدرها برای تشخیص استراتژی های میان روزی، فعالیت آغازین را ارزیابی می کنند. همچنین بسیاری از فعالیت های معاملاتی در طی 30 الی 60 دقیقه پایانی بازار رخ می دهد چرا که در این زمان وقایع زیر رخ می دهد:
_ بسیاری از استراتژی های معاملاتی؛ خصوصا آنهایی که سیستم معاملاتی کامپیوتری؟ دارند، ممکن است دستورات معاملاتی ورود یا خروجی را بر اساس نقطه پایانی اجرا نمایند.
_ در بسیاری از استراتژی هایی که بر اساس شکست کار می کنند ضروری است قیمت در معاملات خرید در بالای مقاومت و در معاملات فروش در پایین حمایت بسته شود؛ به عبارت دیگر قیمت پایانی فراتر از این مناطق باشد که در این هنگام تریدرها وارد بازار می شوند.
_ تریدرهای روزانه تمایل دارند به منظور نقد کردن، حساب های خود را قبل از پایان بازار ببندند که این امر معمولا در نیم ساعت آخر بازار رخ می دهد. مسلما خروج این تریدرها مستلزم انجام یک معامله معکوس است؛ بدین صورت که اگر با خرید وارد بازار شده اند جهت خروج بایستی معامله فروش انجام دهند و بالعکس.
_ در بازار فیوچرز درخواست واریز وجه اضافی به حساب بر اساس قیمت پایانی تعیین می شود.
_ بسیاری از سرمایه های کلان در پایان روز به بازار وارد یا از آن خارج می شود.
قیمت پایانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ در حقیقت بسیاری از تریدرها آن را مهم ترین قیمت یک روز معاملاتی می دانند. این قیمت ارزش جاری بازار را مشخص می کند ضمن اینکه در تحلیل تکنیکال برای محاسبه میانگین متحرک قیمت نیز بسیار مورد استفاده واقع می شود.
مواردی که در بالا در خصوص قیمت های آغازین و پایانی الگوهای شمعی گفته شد مربوط به تایم فریم روزانه میباشد که تریدرها با اهمیت دادن به این نقاط استراتژیهای ورودی و خروجی خود را تعریف می کنند. البته این نقاط در تایم فریم های 4 ساعته به بالا مانند 6، 8 ساعته و … نیز دارای اهمیت می باشند. لذا بسیاری از استراتژی ها را می توان بر اساس آنها نیز تعیین نمود.
منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.