تعریف الگوهای بازگشتی دو کف و دو سقف

الگوهای بازگشتی

الگوهای بازگشتی الگوهایی هستند که پیش از تغییر روند غالب بازار تشکیل شده و بر این اساس معامله گران را آگاه می سازند تا معاملات قبلی خود را بسته و در صدد ورود به موقعیت جدید معاملاتی باشند. به طور کلی این الگوها را به انواع دو سقف، دو کف، سر و شانه سقف، سر و شانه کف، سه سقف و سه کف تقسیم بندی می نمایند که در زیر تصاویری از آنها را مشاهده می نمایید. در ادامه هر یک را به تفصیل بیان خواهیم کرد.

الگوی دوکف و دوسقف

الگوی دوکف و الگوی دو سقف

الگوی سر و شانه سقف و الگوی سر و شانه کف

الگوی سر و شانه سقف و الگوی سر و شانه کف

الگوی دو سقف و دو کف

الگوی دو سقف و دو کف یا «دو قله و دو دره» از جمله الگوهای مشهور بازگشتی هستند که به نظر می رسد نسبت به سایر الگوها از اطمینان بیشتری برخوردار باشند. این الگوها در انتهای روندهای صعودی یا نزولی تشکیل می شوند و به معامله گران هشدار می دهند که به زودی روند معکوس آغاز خواهد شد.
این الگو تقریبا بعد از الگوی سر و شانه بیشترین تکرار را در نمودارها دارد و تشخیص آن نیز معمولا ساده است. آنها زمانی تشکیل می شوند که قیمت دو بار به تراز های مقاومت با حمایت برسد ولی نتواند از آنها عبور کند؛ به عبارت دیگر قیمت نمی تواند نسبت به سطوح قبلی، نقطه پاینی و بالایی جدیدی تشکیل دهد؛ بنابراین در آنها دو قله یا دو دره تشکیل می گردد که به آنها الگوی «دو قله» یا «دو دره» نیز می گویند. برای بهتر به خاطر سپردن حالت شکل گیری آن بهتر است بدانید که به ترتیب به شکل حروف M و W می باشند، به همین علت در برخی منابع به همین نام نیز معروف شده اند.
با شکسته شدن دره بین دو قله یا قله بین دو دره (خط گردن) می توان انتظار داشت که روند تغییر پیدا کند. البته همانند دیگر الگوها ممکن است خط گردن بار دیگر لمس گردد اما بسیار هم دیده شده که پس از شکست هرگز باز نگشته و به حرکت در جهت جدید ادامه داده است. در صفحه بعد یک الگوی دو قله در سمت چپ و یک الگوی دو دره در سمت راست نشان داده شده است که به ترتیب خصوصیات آنها را بیان می نماییم.

الگوی دوسقف و دو کف

الگوی دوسقف و دو کف

الگوی دو سقف (دو قله)

یکی دیگر از الگوهای بسیار متداول و مطمئن، الگوی « دو سقف» می باشد که با تشکیل در انتهای روند صعودی، موجب بازگشت قیمت می شود.

الگوی دوسقف

الگوی دو سقف (دو قله)

همان گونه که از نام آن مشخص است و در تصویر نیز مشاهده می نمایید در این الگو، دو قله متوالی تقریبا هم ارتفاع وجود دارد. خط موازی که در مقابل خط متصل کننده دو . قله (B . D) رسم می شود، خط گردن این الگو یا همان خط حمایت است که همانند الگوی «سر و شانه»، با شکست در نقطه E تبدیل به خط مقاومت می شود. این خط در بازگشت بازار جهت لمس مجدد خط گردن، همانند یک مقاومت قدرتمند موجب توقف قیمت در نقطه F می شود و در نهایت بازار تا نقطه هدف این الگو نقطه G) ریزش می نماید.
این الگو به اشکال مختلفی می تواند در نمودارهای قیمت تشکیل گردد که در شکل نشان داده شده است.

انواع الگوهای دو سقف

اشکال مختلف الگوهای دو سقف

الگوی دو کف (دو دره)

این الگو، تصویر آینه ای (وارونه) الگوی دو سقف است و معمولا با تشکیل در انتهای روند نزولی موجب باز گشت قیمت می شود.

الگوی دو کف

الگوی دو کف (دو دره)

همان گونه که از نام آن مشخص است و در تصویر نیز مشاهده می نمایید در این الگو، دو دره متوالی تقریبا هم ارتفاع وجود دارد. خط موازی که در مقابل خط متصل کننده دو قله (B, D) رسم می شود، خط گردن این الگو یا همان خط مقاومت است که با شکست در نقطه E تبدیل به خط حمایت می شود و به این صورت الگو تکمیل می شود. این خط در بازگشت بازار، همانند یک حمایت قدرتمند موجب توقف قیمت در نقطه F می شود و در نهایت بازار تا نقطه هدف این الگو نقطه G) صعود می نماید. این الگو به اشکال مختلفی می تواند در نمودارهای قیمت تشکیل گردد که در شکل نشان داده شده است.

الگوی دو کف

اشکال مختلف الگوی دو کف

 

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *