کانال های قیمت (Trade Channel) چیست؟

کانال های قیمت اصطلاحی است که برای مشخص کردن سطوح حمایت (S) و مقاومت (R) و برای بدست آوردن سود یا باز کردن معامله در کوتاه مدت به کار می رود.

یک کانال و یا خطوط کانالی، از رسم همزمان دو خط روند موازی بدست می آید که به عنوان نواحی قوی حمایت و مقاومت عمل می کنند. کانالی که با ایجاد خطوط روند استاندارد و موازی با یک خط دیگر تشکیل می شود در صورت صعودی بودن شرایط، به صورت خطی موازی با خط متصل کننده نقاط حمایت (خط روند صعودی) و در صورت نزولی بودن، موازی با خط متصل کننده نقاط مقاومت (خط روند نزولی) رسم می شود. بر این اساس یک کانال صعودی مجموعه ای از قله ها یا همان فراکتال های بالا که بالا رو هستند را به هم وصل می کند و خط کانال نزولی مجموعه ای از قله ها یا همان فراکتال های بالا که پایین رو هستند را به هم وصل می کند.

خط کانال با توجه به انواع مختلف خطوط روند می تواند شيب رو به بالا، پایین یا افقی داشته باشد اما تفسیر این کانال ها بدون در نظر گرفتن شیب آن ها، یکسان است.

معامله گران انتظار خواهند داشت که یک سهام بین ترازهای حمایت و مقاومت، خرید و فروش شود، البته تا زمانی که قیمت از یکی از ترازها تجاوز نکند، در این صورت انتظار می رود که یک حرکت سریع در جهت تغییر قیمت به وجود آمده، صورت گیرد. کانال ها علاوه بر اینکه به وضوح روند را نشان می دهند، اساسا برای نمایش نواحی مهم مقاومت و حمایت نیز به کار می روند.

نحوه رسم کانال های قیمت

برای رسم هر خط کانالی بایستی از نخستین فراکتال میانی استفاده کرد. برای مثال در یک روند صعودی وقتی که خط کانال را از اتصال دو فراکتال پایین رسم کردیم برای رسم خط کانال بایستی از نخستین فراکتال بالا بین آن دو استفاده کرد. به این صورت که خطی موازی با خط روند از این فراکتال رسم می شود. به همین صورت برای رسم خط کانال روند نزولی، خطی به موازات خط روند از نخستین فراکتال پایین میان دو فراکتال بالا رسم می شود که در شکل 1 نمونه ای از آن را در یک روند صعودی مشاهده می نمایید.

شکل 1. کانال ترسیم شده براساس فراکتال میانی

شکل بالا یک کانال صعودی را روی یک نمودار سهام نشان می دهد. همان گونه که مشاهده می نمایید خط کانال (خط روند بالایی) بر روی قله ها (فراکتال های بالا) و خط روند بر روی دره ها (فراکتال های پایین) رسم شده است. قیمت چندین بار با تماس به خطوط روند، بازگشته است اما با برخورد به خط کانال مجددا به سمت خط روند خود بازگشته است. تا زمانی که قیمت از خط روند، پایین تر و از خط کانال، فراتر نرود، انتظار می رود که روند رو به بالا ادامه داشته باشد. در تصویر 2 نمودار جفت ارز USDCHF را مشاهده می نمایید که بازار هم در روند صعودی و هم در روند نزولی خود در داخل یک کانال قرار داشته است.

شکل 2. تشکیل کانال صعودی و نزولی در جفت ارز USDCHF

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *