FATF چیست و چه تاثیری در روند قیمتی بیت کوین دارد؟
FATF چیست؟ / پولشویی از نظر حقوقی / بیت کوین توسط FATF در ماه آبان قانون گذاری خواهد شد!
FATF چیست؟
پولشویی (Money laundering) کاری است که برای گم کردن علت کسب پول به کار میرود. اینکه بگوییم علت کسب پول مشروع است با نه بستگی به قوانین و مقررات یک کشور دارد. در یک کشور کسب درامد از طریق مشروبات الکی مجاز است، ولی فروش هرویین غیرمجاز است. در سمت دیگر دنیا هر دو این تجارتها کسب نامشروع است، ولی خریدوفروش جان انسانها محل کسب درآمد میشود. شاید فصل مشترک همه پول شورهای دنیا مبحث مالیات است. فرار مالیاتی را در هر کشور میتوان یافت و یکی از تکنیکهای در امان ماندن از عواقب آن پولشویی است. پولشویی در نزد کسانی که رشوه یا زیرمیزی هم میگیرند، یک گزینه روی میز بهحساب میآید. پس علاوه بر اینکه این تکنیک خیلی رایجی به شمار میرود، میشود گفت که تاریخ کهنی نیز دارد؛ یعنی حداقل از زمانی که مالیاتها وضع شدند، پول شورها نیز شروع به فعالیت کردند.
پولشویی از نظر حقوقی
هدف پولشویی خیلی ساده است؛ منبع و علت کسب درآمد را باید نامعلوم کرد. شیوه های پنهان کردن پول نیز میتواند خیلی متفاوت باشد. بستگی به شناخت و تجربه و همچنین قوه خلاقیت عامل پولشویی، میتوان مدلهای بیشماری را برای آن در نظر گرفت. مثلاً آل کاپون، گانگستر و تبهکار معروف، برای پنهان کردن درآمد نامشروع خود از طریق قاچاق یا اخاذی دست به ایجاد یک شرکت خشکشویی (Laundromat) سکهای در شهرهای مختلف آمریکا کرد. با استفاده روزمره مردم از این دستگاههای لباسشویی و پرداخت پول خرد و نقد، جریان مالی به وجود آمد که بهطور کامل قابلسنجش و کنترل نبود. کاپون نیز از همین ضعف استفاده کرد و تمام درامدهای خود را که ناشی از قاچاق و اخاذی و غیره بود، از عایدی این دستگاهها اعلام میکرد. واژهی پولشویی یا Money Laundering نیز برگرفته از فرایندی است که آل کاپون با استفاده از خشکشوییهایش برای وارد کردن پول کثیف به چرخهی اقتصاد ایجاد کرده بود. اما گاهی پول شورها پا را فراتر میگذارند و در یک نقطه جغرافیای دیگر اقدام به فعالیت پولشویی میکنند. مثلاً یک قاچاقچی پول خود را در یک استان دیگر وارد چرخه کسبوکار میکند و بدون ارائهی اطلاعات در مورد سرمایه، به پولشویی و کسب سود میپردازد.
بیت کوین توسط FATF در ماه آبان قانون گذاری خواهد شد!
اخیرا مارشال بیلینگسلئا، معاون خزانه داری ایالات متحده و رییس نیروی عملیاتی ویژه مالی سازمان FATF در خصوص پولشویی و جرائم مربوط به آن که از زمان پیدایش ارز دیجیتال به وجود آمده اند، سخن گفت و از جانب کل نیروی ویژه نگرانی خود را در این زمینه ابراز کرد.
به منظور مبارزه با این جرایم، FATF در ماه نوامبر مجموعه ای از مواضع جهانی را اعلام خواهد کرد که شکاف های موجود در اقدامات ضدپولشویی را خواهد بست. شکاف های موجود به صرافی ها و شرکت های کریپتو محور امکان میدهد تا خواسته یا ناخواسته تراکنش های غیرقانونی را به طور بین المللی انجام دهند و آن را به کیف پول های ناشناس انتقال دهند.
بیلینگسلئا طی سخنانش در پاریس بیان کرد:
این نکته حائز اهمیت است که مجموعه استانداردهای جهانی ایجاد کنیم که به روش یکسان به کار گرفته شوند.
وی هم چنین خاطر نشان کرد چگونه از بیت کوین و ارزهای دیجیتال برای کمک به تروریست ها استفاده میشود و آن را نمونه ای از نگرانی های پیش رو عنوان کرد.
طبق سخنان وی پذیرش این استانداردها، موانع مستحکم در مسیر برنامه های این افراد و گروه های مشابه ایجاد می کنند و مستقیما بر اقدامات آن ها تاثیر میگذارد.
چنین اتفاقات مشابهی در سایر کشورها در حال بررسی است. هفته گذشته گروهی از نمایندگان مجلس بریتانیا گزارشی در خصوص ضرورت قانونمند شدن بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال منتشر کردند. نیکی مورگان یکی از نمایندگان مجلس بیان کرد:
بیت کوین سایر دارایی های کریپتوی موجود در صنعت بی قانونی حضور دارند. این صنعت بی قانون، سرمایه گذاران را با خطرات متعدد مواجه میکند.
وی افزود:
با توجه به نوسان زیاد قیمت ها، آسیب پذیری صرافی ها در مقابل هک شدن و نقش بالقوه ارز دیجیتال در پولشویی، کمیته خزانه داری به شدت معتقد است که باید قانون گذاری اجرا شود.
در پایان مطلب «FATF چیست؟»، آیا شما هم فکر می کنید قانونمند شدن صنعت ارز دیجیتال مانع از استفاده آن در موارد پولشویی می شود؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: میهن بلاکچین
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.