جریان فیزیکی و پورتفویی چیست؟

جریان فیزیکی و جریان پورتفویی

در ادامه سلسله مباحث تحلیل بنیادین (فاندامنتال) حال به تعریف جریان فیزیکی و پورتفویی خواهیم پرداخت. جریان فیزیکی شامل سرمایه گذاری مستقیم خارجی توسط شخصیت های حقوقی بزرگ در بخش املاک و نیز بخش تولید و ساخت می باشد. برای این کار سرمایه گذاران نیاز دارند تا ارز رایج کشورشان را فروخته و در مقابل ارز خارجی خریداری نمایند که همین امر باعث ایجاد حرکت در بازار ارز می گردد. این امر به خصوص برای دارایی های شرکت های جهانی که خواستار موارد نقدتری هستند تا سهام، حائز اهمیت می باشد. زیر نظر داشتن جریان فیزیکی بسیار مهم است چرا که نشان دهنده تغییرات زیر بنایی در فعالیت های سرمایه گذاری واقعی می باشد. جریان فیزیکی در پاسخ به تغییرات ایجاد شده در فرصت های رشد و سلامت مالی هر کشور حساس بوده و تغییر می کند.

تغییر قوانین محلی که موجب تشویق سرمایه گذاران خارجی شود نیز منجر به افزایش جریان فیزیکی می شود. برای مثال در پی ورود چین به سازمان تجارت جهانی (WTO)، قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی در این کشور آسان تر گردید که در نتیجه به خاطر نیروی کار ارزان و فرصت های درآمدی جذاب (جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر)، سرمایه شرکت های بین المللی و جهانی به سمت چین سرازیر شد. از منظر بازار ارز، به منظور تأمین سرمایه گذاری در چین شرکت های خارجی بایستی ارز کشور خود را فروخته و در مقابل ارز چینی (RMB) خریداری نمایند.

جریان پورتفویی

جریان پورتفویی در برگیرنده اندازه گیری جریان های ورودی و خروجی سرمایه به بازارهای سهام و بازارهای با درآمد ثابت می باشد.

به پایان مقاله «جریان فیزیکی و جریان پورتفویی» رسیدیم. مقاله های بعدی ما از جمله جریان بازارهای سهام و بازارهای با درآمد ثابت را دنبال کنید. با ما همراه باشید.

منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *