نوریل روبینی کیست و نظرات او درباره بیت کوین و اتریوم چیست؟

نوریل روبینی (Nouriel Roubini) کیست؟

نوریل روبینی اقتصاددان و استاد دانشگاه نیویورک است. او از معدود اقتصادانانی است که توانست به درستی رکود اقتصادی سال ۲۰۰۷ را پیش‌بینی کند. او یک سال قبل از آنکه آمریکا درگیر بحران اعتبارات مسکن و بحران مالی جهانی شود پیش‌بینی کرد که بخش مسکن آمریکا با شدیدترین کاهش طی ۴۰ سال اخیر مواجه خواهد شد.

رمزارزها هیچ مبنایی برای موفقیت ندارند!

نوریل روبینی، بیت‌کوین را «مادر حباب‌ها» می‌خواند و در پی انتشار توئیتی، اعلام کرده که بیت‌کوین و سایر ارزهای رمزنگاری‌شده مانند اتریوم و لایت‌کوین، باید در لیست «ننگین توده‌ی کود شیت‌کوین سال ۲۰۱۸» جای بگیرند.

نوریل روبینی

نوریل روبینی (Nouriel Roubini)

در جدید‌ترین مصاحبه‌ی خود با موسسه‌ی CFA اعلام نموده که رمزارزها به عنوان نوعی تکنولوژی، هیچ مبنایی برای موفقیت نداشته و فناوری بلاک‌چین نیز هیچ ارتباطی با صنعت مالی ندارد.

این اقتصاددان برجسته طی صحبت‌های خود اظهار نمود که تمام صنعت رمزارزی شامل دارایی‌‌هایی است که نه پول محسوب می‌شوند و نه نوعی ارز؛ وی تاکید کرد که رمزارزها از لحاظ ذخیره‌سازی ارزش با ثبات نیستند و نمی‌توانند به شکل نوعی روش پرداخت مقیاس‌پذیر مورد استفاده قرار بگیرند.

آقای روبینی به عنوان یکی از نقص‌های صنعت رمزارزی به روند صعودی و جهش قیمت‌ها در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۷ اشاره کرد و گفت که «میلیون‌ها نفر» به دلیل ترس از دست دادن فرصت اقدام به خرید رمزارز کردند، اما هیچ‌کدام «هیچ‌چیزی در رابطه با امور مالی یا ذخایر سرمایه اطلاعاتی در دست نداشتند».

به گفته‌های آقای روبینی، عملکرد صنعت رمزارزی نشان می‌دهد که «حباب نمایی و سهمی‌وار» این صنعت شروع به ترکیدن کرده است، زیرا هیچ ارزش واقعی وجود ندارد که دارایی‌های آن را پشتیبانی کند.

علاوه بر تکرار و تاکید بر مواضع منفی خود در رابطه با صنعت رمزارزی، آقای روبینی همچنین استدلال کرد که فناوری بلاک‌چین که همان تکنولوژی زیرساختی رمزارزها می‌باشد، «هیچ ارتباطی با آینده‌ی صنعت خدمات مالی» ندارد.

آقای روبینی فناوری بلاک‌چین را از فهرست تکنولوژی‌هایی که منجر به یک انقلاب تولیدی یا فناوری مالی خواهند شد ( تکنولوژی‌هایی مانند جمله هوش مصنوعی، یادگیری زبان ماشین، داده‌های بزرگ و اینترنت اشیاء) حذف کرده است. وی همچنین اظهار داشت که «انقلاب اصلی صنعت خدمات مالی فین‌تک یا فناوری‌های مالی هستند، اما فین‌تک هیچ ارتباطی با صنعت رمزارزی و کریپتو ندارد».

وی تاکید کرد:

فناوری‌ مالی ترکیبی از هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ و حضور دائمی و گسترده‌ی اینترنت است. این فناوری باعث ایجاد انقلابی در سیستم‌های پرداخت، تخصیص اعتبار، توابع سرمایه‌ی بازار، بیمه، مدیریت سرمایه‌گذاری، مشاوره‌ی مالی و دیگر موارد این چنینی خواهد شد.

اوایل سال جاری آقای روبینی اظهار نمود که بلاک‌چین «یکی از تکنولوژی‌هایی است که پیرامون آن بیش از حد شور و اشتیاق قرار گرفته» و « این تکنولوژی چیزی بیشتر از صفحات نرم‌افزار اکسل (Excel) » نیست.

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال دیگر را نابود می‌کنند!

با اشاره به کشورهایی مانند سوئد و چین، که در آنها استفاده از پول نقد به‌عنوان واسطه‌ای برای مبادلات، در سال‌های اخیر با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است، روبینی معتقد است که جهان به‌طور پیوسته به‌سوی عصر دیجیتالی حرکت می‌کند که در آن، ارزهای دیجیتال ممکن است بخشی از زندگی روزمره باشند.

همچنین روبینی تأکید کرد که اکثر این نوآوری‌های ارائه‌شده توسط شرکت‌های فناوری-اقتصادی، همچنان تحت نظارت بانک مرکزی عمل می‌کنند و هیچ ارتباطی با ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین ندارند. به‌طور مشابه، در سناریویی که ارزهای دیجیتال ملی توسط بانک مرکزی صادر شوند، هیچ ارتباطی با فناوری اغراق شده «دفتر کل توزیع شده» ندارند.

این اقتصاددان مشهور معتقد است که در صورت صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، این ارزها جانشین تمامی ارزهای دیجیتالی خواهند شد که مقیاس‌پذیر و ارزان نیستند و در واقع قابلیت‌های محرمانه بودن یا غیرمتمرکز را دارا هستند. روبینی با اشاره به جنبه ناشناس بودن، ادعا کرد که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین واقعاً مبتنی بر حریم شخصی نبوده و افراد یا سازمان‌هایی که از کیف‌های پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، هنوز هم رد پایی دیجیتالی از خود به جا می‌گذارند.

روبینی با برجسته کردن برخی از مزایای CBDCها، اظهار داشت که ارزهای دیجیتال دولتی می‌توانند برای افزایش دامنه اقتصاد مورداستفاده قرار گیرند. وی همچنین اشاره کرد که CBDC ها می‌توانند امکان دسترسی میلیون‌ها نفر از افرادی که از خدمات بانکی محروم هستند را فراهم نموده و خدماتی برایشان مهیا کنند که تقریباً رایگان است و از سازوکار پرداخت‌های امن، توسط گوشی موبایل استفاده می‌کنند.

مشاجره ویتالیک بوترین خالق اتریوم و نوریل روبینی

ویتالیک بوترین در توییتر خود بحران مالی را پیش بینی کرد و نوشت:

رسما پیش بینی می‌کنم که از امسال تا سال ۲۰۲۱، یک بحران مالی رخ دهد. این پیش بینی به دلیل این نیست که دانش خاصی دارم یا حتی فکر کنم که چنین دانشی دارم. بلکه ۲۵ درصد احتمال دارد پیش بینی من درست باشد و بعدها به عنوان کسی شناخته شوم که بحران مالی را پیش بینی کرده بود.

مشاجره ویتالیک بوترین خالق اتریوم و نوریل روبینی

این توئیت واکنش تند روبینی را به همراه داشت به گونه ای که او اذعان کرد که :

ویتالیک بهتر است فقط در مورد چیزهایی صحبت کنی که دانشی از آنها داری. تو از سال ۲۰۱۳ قول گواه اثبات سهام دادی و ما هنوز منتظر یک سیستم مقیاس پذیر، غیر متمرکز و ایمن هستیم. اما از آنجا که قاعده سه گانه بی ثبات شما اثبات می‌کند، این امر غیرممکن است

پس از توییت روبینی، چندین کاربر توییتر بلافاصله پاسخ دادند که نظر روبینی بسیار ساده لوحانه است، مخصوصا اینکه ارزهای دیجیتال مختلف هرکدام میزانی از غیرمتمرکزسازی را در خود دارند.

ویتالیک بوترین، به عنوان یکی از افراد معروف فعال حوزه کریپتو در پاسخ به اظهارات روبینی چنین اذعان کرد:

به نظرم این توصیفات عادلانه نمی‌باشد. اگر به فرآیند نظارت اتریوم بیشتر دقت کنید متوجه خواهید شد در صورت حضور یک نخبه فنی، حضور من از چیزی که به نظر می‌آید محوریت کمتری خواهد داشت.

در حالی که ویتالیک بوترین با روبینی موافقت کرد که متمرکزسازی توسعه دهندگان، صرافی ها و ماینرها و یا اعتبارسنجان یک مسئله اساسی است، اما افزود که آنها به طور فعال راه های مختلفی را مانند اجرای کلاینت چندگانه، صرافی های غیر متمرکز و ویژگی های پروتکل های مختلف در PoS برای کاهش و حل این مشکل راه اندازی کرده اند.

نوریل روبینی در حساب تویتر خود اذعان کرد:

۹۹ درصد از فضای کریپتو، یک کوین مزخرف است که با یک کوین مزخرف دیگر معامله می شود. و میانگین شکست و از دست دادن این کوین ها در سال گذشته ۹۰ درصد بوده است. بنابراین سرزمین کریپتو، سرزمین چرندیات است، گندابی است که در آن دیوانگانی با عقده های فرویدی ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته در آن شنا می کنند.

منبع: میهن بلاکچین و ارز دیجیتال

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *