اصول کار با فیبوناچی چگونه است؟
فیبوناچی چیست؟
انواع ابزارهای فیبوناچی در بازارهای مالی، روشی برای تحلیل بازگشت یا ادامه روند می باشند. از منظری ترازهای فیبوناچی در واقع نقاط حمایت و مقاومت می باشند که با ابزارها و روش های گوناگون رسم می شوند. این سطوح بازگشت برخلاف حمایت و مقاومت های قبلی که تنها قیمتی خاص را نقطه حساس تلقی می کردند می توانند قیمتی خاص، منحنی روی نمودار، خطی مورب یا زمان خاصی را نقطه حساس حمایت یا مقاومت تعریف کنند.
در استفاده از ابزارهای فیبوناچی، درصدها اهمیتی فوق العاده دارند، عموم اين درصدها از نسبت بین اعداد فیبوناچی به دست می آیند که عبارتند از:
….. 0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377
به غیر از چند عدد ابتدایی سری فیبوناچی، هر کدام از اعداد دنباله، تقریبا 1/618 برابر عدد قبل از خود هستند (نسبت طلایی) و هر عدد 0/618 برابر عدد بعد از خود می باشد. این نسبت ها به درصد به ترتیب 161/8 درصد و 61/8 درصد می شوند. درصدهای دیگری نیز مهم هستند که عبارتند از:
تقسیم عدد اول به عدد دوم سری اعداد فیبوناچی یک به یک یا به عبارتی 100 درصد را نشان می دهد. تقسیم عدد دوم به عدد سوم سری اعداد فیبوناچی 0/5 یا به عبارتی 50 درصد را نشان می دهد. در اعداد بالاتر سری فیبوناچی و تقسیم هر عدد به دو عدد بعد از آن، مشاهده می شود حاصل تقسیم به 38/2 درصد تمایل می کند. در اعداد بالاتر سری اعداد فیبوناچی و تقسیم هر عدد به سه عدد بعد از آن، مشاهده می شود حاصل تقسیم به 23/6 درصد تمایل دارد.
تراز های فیبوناچی ذکر شده، ابزار بسیار قدرتمندی در معاملات محسوب می شوند، معاملات می تواند فقط بر اساس این ترازها و یا بر اساس ترکیبی از این ترازها با روش های دیگری مثل نمودارهای شمعی، اندیکاتورها و الگوها انجام شود.
برای قرار دادن ترازهای فیبوناچی در نمودار ابتدا باید مقادیر حداکثر و حداقل مهم نمودار را بیابیم. این امر ممکن است نیازمند بازگشت به گذشته به مدت چند روز یا حتی چند هفته باشد. برخی از معامله گران این ترازها را روی قالب های زمانی مختلفی تا هفتگی و ماهانه قرار می دهند که این ترازها می تواند بازار را تحت تأثیر قرار دهد. همگرایی تراز های مختلف فیبوناچی می تواند با قرار دادن ترازهای فیبوناچی در قالب های زمانی مختلف، پدید آید، ضمن اینکه این همگرایی می تواند به واسطه انواع مختلف فیبوناچی و با تراز های حمایت و مقاومت و خطوط روند نیز حاصل شود. در هر حال وقتی همگرایی پدید می آید، این ترازها می توانند مهم تر قلمداد شوند.
به طور کلی انواع مختلف فیبوناچی که در بازارهای مالی کاربرد دارند عبارتند از:
1) فیبوناچی بازگشتی.
– فیبوناچی بازگشتی داخلی (Ret)
– فیبوناچی باز گشتی خارجی (Ext)
2)فیبوناچی پروجکشن (Pro)
۳) فیبوناچی انبساطی (Exp)
که در مقالات بعدی به تشریح و ترسیم هر یک از آن ها می پردازیم.
منبع: کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه نوشته دکتر علی محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.