ریپل چیست؟
?What is Ripple
پروژه ریپل از بیت کوین قدیمی تر بوده و نخستین بار در سال ۲۰۰۴، یک توسعه دهنده کانادایی به نام ریان فوگر آن را ایجاد کرد. هدف اولیه فوگر، یک سیستم پولی غیر متمرکز بوده که به افراد و جوامع اجازه دهد پول خاص خود را ایجاد کنند.
کارهای افراد دیگری همچون جدمک کالب، آرتور بریت و دیوید شوارتز از طریق شرکتی به نام اوپن کوین کمک کرد ویژگی های شبه بلاک چین دیگری همچون یک سیستم ارز دیجیتال با قابلیت انتشار زنجیره تراکنش ها توسط تفاهم بین اعضای شبکه، ریپل اضافه شود.
ریپل تاکنون به عنوان یک استارت آپ با پشتوانه سرمایه گذاری جسورانه رشد کرده است. برخی از بزرگ ترین نام های سرمایهگذاری همچون گوگل ونچرز و اندریسن هورویتز اذری پل حمایت کردند. ریپل از سال ۲۰۰۶ میلادی توانسته بیش از ۹۳ میلیون دلار از طریق سرمایه گذاری جسورانه سرمایه جذب نماید.
فناوری مالی برافکن ریپل کاربران را قادر میسازد پرداخت های بین المللی میان شبکه های خود را به صورت بی درنگ انجام دهند. با وجود ریپل، بازارهای جهانی شاهد تقاضای سریع، کم هزینه و مطابق با درخواست برای خدمات پرداخت جهانی خواهند بود.
ریپل به ویژه برای پرداخت های بین مرزی و مبادله ارزش میان دو چیز غیر مشابه مناسب است. ریپل یک شبکه جهانی از نهادهای مالی، بازارسازان و مشتریان ایجاد کرده است. هم اکنون به کمک ریپل می توان هر گونه ارزشی در هر کجای جهان به صورت آنی مبادله نمود. ریپل پایه جدیدی برای اینترنت ارزش است. ایده برای اینترنت ارزش این است که ارزش هایی از قبیل پول، خودرو، زمین و کالا می توانند به صورت کاملا آنلاین زیست کرده و مبادله شود بدون آنکه نیاز باشد واسطههای این فرایند را تسهیل نمایند. پروتکل هایی همچون ریپل این مبادله را تسهیل نموده و جای واسطه را پر میکنند.
شبکه ریپل مسیر مورد اعتماد برای مبادله همه انواع مختلف ارزش درون شبکه توزیع شده خود را پیدا می کند. رمز پول ریپل (XRP) برای تسهیل تتبادل ارزشهای غیر مشابه که دارای حجم مبادله پایین بوده یا مسیر مورد اعتمادی ندارند، تسهیل می نماید.
شبکه ریپل به عنوان دفتر کل مشترک برای اتصال بانکها و شبکههای پرداخت عمل میکند؛ این مزیت به بانکها و شبکههای پرداخت امکان می دهد تراکنش ها را در ۵ ثانیه تصریح نموده و کاربران را قادر میسازد اتصال پیوسته با یکدیگر داشته و نظارت مستمر بر جریان تراکنش ها در سراسر شبکه داشته باشند.
بانک ها نسبت به این فناوری بسیار هیجان زده هستند زیرا به آنها این امکان را می دهد از واسطه ها و اتاق های پایاپای به سمت سیستم های سریع تر، ارزانتر و با ریسک کمتر حرکت کنند. بانک ها با حذف نیاز به کاغذ و واسطه ها، فرآیند پرداخت های بین مرزی را به شدت سرعت بخشیده اند.
ریپل بانک ها را قادر می سازد مستقیما با دیگر بانکها در سطح جهان معامله کرده و نقدینگی لازم را از طریق بازار باز اشخاص ثالث در پل تضمین نمایند. این قابلیت ها باعث کاهش ریسک و هزینه های عملیاتی فعالیت های ارزی بانکها می گردد.
ریپل از نظر ساختار و نحوه عملکرد شبکه با بیت کوین متفاوت است. ریپل بهینه ترین مسیر مبادله را یافته، تراکنش ها را به عنوان بدهی سازماندهی کرده و از رمز پول به عنوان ساز و کار مبادله انواع مختلف ارزش در شبکه خود استفاده میکند.
ریپل از تفاهم اثبات کار استفاده نمیکند. تیم ریپل بار بزرگ برقی را که اکثر بلاک چین ها برای حفظ امنیت خود نیاز دارند، حذف کرده است. لذا ریپل به طور قابل توجهی از برق کمتری استفاده کرده و سریعتر از بلاک چین های سنتی است.
به همت یاشار راشدی